XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Effekterna av socker på Kvinna Hälsa

En rapport från United States Department of Agriculture 2010 anges att mängden socker som används av den genomsnittlige amerikanen sedan 1970 har ökat markant. Överskjutande mängder socker, som ofta läggs till bearbetade livsmedel, konfektyr och drycker, kan höja din blodfetter ökar risken för hjärtsjukdom. Ett överflöd av socker kan också leda till fetma, som om de lämnas därhän kommer oundvikligen att öka din känslighet för en myriad av andra försvagande sjukdomar såsom diabetes typ två och prostatacancer hos män. Erektil dysfunktion kan också upplevas som en konsekvens av diabetes och cancerbehandlingar.

tillsatt socker

Effekterna av socker på Kvinna Hälsa

Ju mer socker du äter, desto högre blodsockernivån kommer att vara, vilket utlöser frisättning av hormonet insulin gör kroppen lagra fett. Att äta en stor mängd socker i ett sammanträde orsakar din kropp att stanna kvar i ansamling av fett läge under längre perioder. Det är inte alltid lätt att upptäcka livsmedel som innehåller tillsatt socker. Uppenbara föremål såsom konfekt, kakor och öknar är laddade med raffinerat socker och ger tomma kalorier. Dessa livsmedel kan minskas i ett försök att hantera din hälsa. Att vara medveten om andra mer till synes oskyldiga livsmedel såsom pasta, ris och mjölk, som ibland innehåller stora mängder socker, kommer att hjälpa dig att övervaka din hälsa.

Hjärtsjukdom

Effekterna av socker på Kvinna Hälsa

Stora mängder av tillsatt socker minska högdensitetslipoprotein nivåer och höja triglyceridnivåer, Dessa två faktorer är grundläggande för uppkomsten av hjärtsjukdomar. Överdriven konsumtion av socker kan göra att du blir överviktig, vilket ökar risken för hjärt-kärlsjukdom, som American Heart Association konstaterade påverka ett större antal män i jämförelse med icke-menopausala kvinnor.

Prostatacancer

Effekterna av socker på Kvinna Hälsa

American Cancer Society säger att prostatacancer är den näst vanligaste cancerformen i USA och den näst högsta orsaken till dödlighet bredvid lungcancer. Socker är en viktig energikälla för cancerceller, och cancer trivs när överskott av socker konsumeras. Minimal stress, regelbunden motion och en sund och balanserad kost som innehåller frukt, grönsaker och färsk fisk kan bidra till att minska dina risker för att utveckla prostatacancer och andra cancerformer.

erektil dysfunktion

Effekterna av socker på Kvinna Hälsa

En vanlig missuppfattning om socker är att det orsakar typ två diabetes. Även om detta är felaktig, kan konsumera livsmedel lastade med socker och fett på en regelbunden basis, tillsammans med liten eller ingen motion leda till fetma, en ledande orsak till diabetes typ II. Ett av symptomen på diabetes hos män är erektil dysfunktion, som forskare vid Brady Urological institutet vid John Hopkins föreslagna länkar till hyperglykemi. När sexuell stimulering inträffar frigör enzymet neuronal kväveoxidsyntas eller nNOS. Detta aktiverar frisättningen av kväveoxid eller NO, till nervändarna. Penis musklerna slappna av tillfälligt och blodflödet ökar snabbt under korta perioder, vilket resulterar i en erektion. Som blodkärlen fortsätter att vidgas och muskelvävnad ytterligare slappnar, blodflödes intensifieras och aktiveringen av endothelilal kväveoxidsyntas, eller eNOS sker, förekommer i penis blodkärl. Detta sätter igång en kontinuerlig frisättning av NO för att bibehålla erektion. O-GlcNAc blodsocker i hyperglykemi avser erektil dysfunktion, forskare förklarade, eftersom det stör aktiveringen av eNOS, hämmar produktionen av NO för att avbryta den vaskulära erektion processen. Erektil dysfunktion kan också manifesteras som svar på cancerbehandling.