XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Är Mikrovågsugn flaska Steriliserings säkert?

Spädbarn löper störst risk att smittas av virus och infektioner under deras första levnadsåret, enligt Baby Center nätverket. Om ditt barn dricker ur en flaska, är det viktigt att sterilisera flaskan för att döda bakterier innan du använder den. Det finns många sätt att sterilisera flaskor, och med hjälp av en mikrovågsugn sterilisator är snabb och enkel. De använder ånga för att sterilisera, och om du följer instruktionerna, de är relativt säkra att använda.

BPA Free

Bisfenol A, annars känd som BPA, är en industrikemikalie som finns i de flesta hårda plastbehållare. I januari 2010, den amerikanska Food and Drug Administration ändrat sin ståndpunkt på BPA, vidtar åtgärder för att minska människors exponering för kemikalien. Studier visar BPA har effekter på hjärnan, beteende och på prostatakörtlar hos foster och små barn.

När sterilisering av en flaska i mikron, se till att den är BPA-fria så att inga kemikalier kan läcka in i behållaren. Glasflaskor är det bästa valet, men om du måste använda plast undvika hårda, klara, oflexibla flaskor.

Extrem hetta

Klaver avsedda att arbeta med mikrovågor når mycket höga temperaturer. Sterilisatorn tar fem till åtta minuter, och under denna tid kommer att öka i temperatur. Efteråt, inte ta bort locket direkt eftersom ångan kan bränna dig. När du tar bort locket, gör det försiktigt. Flaskor måste svalna efter sterilisering. Vänta åtminstone två minuter innan du försöker ta bort steriliserings från mikrovågsugnen. När du tar bort det, hålla det jämnt för att undvika att spilla något varmt vatten på dig.

Brandrisk

Mikrovågsugn Steriliserings ånga nappflaskor. Om du vill använda en autoklav, sätta dig vatten i botten enligt tillverkarens anvisningar. Under uppvärmningsprocessen, vänder detta vatten till ånga och steriliserar flaskorna. Att misslyckas med att tillsätta vatten, eller tillräckligt med vatten, till enheten kan orsaka steriliserings att smälta eller fatta eld.

främmande föremål

Om du använder en mikrovågsugn autoklav för dina nappflaskor, hålla främmande föremål borta. Metall, till exempel, kommer att orsaka en reaktion om du placerar det i en mikrovågsugn. Mikrovågorna går in i metallen och orsaka intensiv uppvärmning och gnistor. Dessa gnistor kan förstöra din autoklav och kan även orsaka en brand. Var noga med alla objekt som du lägger in i mikrovågsugn är säkra. De bör ha orden "mikrovågsugn säker" tryckt någonstans på dem.

Tillgänglighet

Även mikrovågsugn sterilisering är snabbt och enkelt, utan kladd, ett Nackdelen med att använda en mikrovågsugn för sterilisering flaskor är du kanske inte alltid har tillgång till en mikrovågsugn. Om du reser, kan du behöva sterilisera dina flaskor med hjälp av en annan metod. Dessutom, beroende på var du reser, kan mikrovågsugn tider och temperaturer varierar.

specifik Storleks

Sterilizer designer är för specifika flasktyper. Använd endast flaskorna steriliserings kräver. Tillverkare säkerhetsinstruktioner säger inte att överbelasta steriliserings. Enheten måste kunna täta ordentligt för att fungera som det är tänkt.

Om du har många objekt att sterilisera, gör det i två laster istället för att försöka stoppa i allt. Om du har flaskstorlekar inte avsedd för din modell av autoklav, försöka sterilisering med en annan metod, såsom kokande vatten på spisen.