XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Kan man dricka Extrakt av citron?


Citronextrakt är en kombination av citronolja och alkohol. Citronolja är härledd från citronskal, den yttersta delen av skalet. Det skiljer sig från vanlig citronsaft. I matlagning och bakning recept, kan citronextrakt och skal användas omväxlande.

alkoholhalt

Citronextrakt kan göras hemma med hjälp av citronskal eller citronolja och vodka. Alkoholhalt är vanligtvis hög, cirka 80 till 90 procent när hemgjord eller köpt. Att göra det hemma är i allmänhet mer ekonomiskt än att köpa små flaskor extrakt avsedd för bakning.

Betydelse

Citronextrakt innehåller den högsta alkoholhalt som en minderårig person kan köpa lagligt, på cirka 84 procent, enligt urbandictionary.com.

Konsumtion

När konsumeras direkt ur flaskan, är citronextrakt mycket potent och kommer att orsaka en brännande känsla i halsen och mun.

Citronolja Effekter

Även intag av livsmedelskvalitet citronolja är inte giftig, kan det orsaka kräkningar och huvudvärk, enligt floridachemical.com. Det finns inga kända allvarliga biverkningar av att konsumera citronskal i små mängder.

Effekter av alkohol

Alkohol i citronextrakt kommer inte att påverka hälsan när de används på rätt sätt i matrecept. Missbruk av ren citronextrakt, hemlagad eller köpt, kan ha negativa effekter, eftersom alkoholhalten är hög.