XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Brist på sömn kan påverka frisättningen av kortisol i ditt system. När vi sömn berövade våra kortisolnivåer tenderar att stiga. Detta i sin tur påverkar vår sömn mönster på ett negativt sätt och gör det svårt att somna eller sova. Det orsakar också våra kroppar för att frigöra mer kortisol under längre tidsperioder. Minska stress och återställa sömn kommer att hjälpa dig att minska nivån av kortisol i kroppen. Här är några steg för att göra just detta.

Instruktioner

1 Stoppa ignorera din kropp. Om du känner dig lat, ta en tupplur och sova i. Att låta kroppen att sova när det känns behovet av att kommer att ge dig de djupare sömncykler du behöver för att återställa binjurarna. Det bidrar till att minska kortisol släpper som orsakas av stress av brist på sömn.

2 Motionera regelbundet. Motion minst 20 till 30 minuter om dagen kan bidra till att minska kortisolnivåer och hjälpa dig att sova bättre samt längre. När vi tränar, vår kropp release "må bra" endorfiner. Helt enkelt ta en rask promenad eller en cykeltur kan vara till stor hjälp.

3 Meditera och slappna av. Meditation kommer att lindra stress. Att hitta en meditationsteknik som du gillar bäst kommer att hjälpa dig att fortsätta att meditera eftersom du njuter av det. Prova olika meditationer, t ex yoga. Yoga är en mycket populär form av meditation och används ofta av personer med höga nivåer av stress.

4 Ändra dina matvanor. Dålig kost är kopplat till stress. Äta hälsosammare livsmedel såsom frukt, grönsaker, fullkornsprodukter, bönor, nötter, lax och tonfisk. Inte ägna sig åt livsmedel som innehåller mycket socker och dåliga kolhydrater och försöka att inte äta för mycket och binge. Aldrig hoppa över en måltid. När du gör, stiger din kortisol nivå för att ta hand om den upplevda svält. Kom ihåg att dricka mycket vatten under hela dagen samt.

5 Få lite sömn. För en frisk kropp, fann National Sleep Foundation att sova sju till nio timmar är bäst. Somna tidigare. Försök att gå till sängs senast 10:00