XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

År 2002, den amerikanska Food and Drug Administration (FDA) godkänt användningen av låga lasrar som en säker och effektiv behandling av tillfälliga smärtlindring. Laserbehandling används nu för att behandla ischias, ett tillstånd som orsakar smärta, stickningar och domningar i baksidan av benen.

räckvidd i förhållande

Ischias nerv är den långa, stora nerv som färdas hela vägen ner på baksidan av benet till foten. När denna nerv påverkas, skadad eller inte fungerar, blir ischias skick smärtsam nog att det stör en individs livskvalitet. Lyckligtvis kan laserbehandling lindra smärtan.

Laserterapi

Laserterapi (LLLT) används för att lindra smärta orsakad av ischias. Denna behandling är smärtfri, har ingen driftstopp och inga biverkningar.

Hur det fungerar

Till skillnad från många andra laserbehandlingar, inte LLLT inte använder termisk (värme) lasrar. Istället är infraröd eller nära-infrarött ljus som avges från en överliggande eller handdator för djupt penetrera vävnaden i det drabbade området. Ljuset, utlöser en autoimmun reaktion i kroppen, stimulerar de skadade celler och främjar en snabb läkning och reparation.

fördelar

LLLT reducerar den akuta smärtan av ischias på ett snabbt, enkelt förfarande. Användningen av laserljusstrålarna stimulerar nervfunktionen och ökar blodtillförsel till benet. Immunsystemet stimuleras, och sår läker snabbare.

effektivitet

Chiroweb.com rapport om låga laserbehandling nivå för smärtlindring inkluderar resultaten av en studie där 4000 patienter med kroniska eller akuta smärttillstånd används LLLT, och mer än 80 procent rapporterade en signifikant förbättring av smärta och inflammation.

nackdelar

Spine-health.com rapporterar att LLLT har vissa nackdelar, varav en är antalet behandlingar som krävs för att leverera fullständig befrielse --- vanligtvis någonstans från åtta till 30 behandlingstillfällen gjort två till fyra gånger per vecka, beroende på hur allvarlig den smärta. Spine-health.com säger också att äldre skador kan förvärras av LLLT men att detta kommer att pågå bara ett par dagar.