XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Grafitskaft är en relativt ny introduktion till golfvärlden teknik, efter metall-headed förare och fairway woods i senaste boomen distans vurm. Medan grafitskaft är verkligen inte bättre än stålaxlar på alla sätt, de erbjuder betydande fördelar. Idag, cirka 90 procent av nya förare görs med grafitskaft.

ljusare Vikt

Den första och mest uppenbara fördelen att grafitskaft är att de är lättare än stål. Även om det inte helt sant över hela linjen - några längre grafitskaft kan uppväga särskilt korta och lätta stålaxlar - det är generellt sant för axlar av motsvarande längd. Den lätthet faktorn var den ursprungliga orsaken till grafitaxeln revolutionen, när clubmakers motiverade en lättare skaft kan svängas vid högre hastighet lättare än en tyngre skaft.

Längd

Den andra fördelen med att ha ett lättare material i schaktet är att du kan lägga till extra längd utan att belasta klubben med en hel del extra vikt. Som ett resultat, kan en standardgrafitaxel vara fullt en tum längre än en standardstålaxel. Enkel fysik se till att en längre skaft kommer ge högre hastighet till klubbhuvudet med en lika stor arm rörelse. Och återigen, översätter högre hastighet på klubbhuvudet i större avstånd från tee.

variabel Construction

En annan fördel för grafit fjädrar från hur de är konstruerade. Medan stålskaft är formade som en helhet, grafitskaft är kompositer av skikt av kolfiber. På grund av den skiktade strukturen, kan ingenjörer ordna hela kompositen i en stor mängd olika sätt, justera flexibiliteten hos klubban vid olika punkter längs axeln. För en golfare med särskilt långsam sving hastighet, exempelvis en grafitaxel kan utformas med extra flexibilitet vid botten av axeln, i närheten av klubbhuvudet, för att hjälpa våren det genom träffzonen.

maximala Whip

Grafitskaft är särskilt användbara för amatörer, särskilt de med långsammare svinghastigheter, på grund av de justeringar som är möjliga. Vissa mer skickliga golfare med högre svinghastigheter föredrar stål eftersom det ger större stabilitet och fart på grund av sin extra vikt, men för golfare som svänger på genomsnittlig eller under genomsnittet hastighet, extra piska och flexibilitet gör en stor skillnad.

Designad för Woods

Den sista fördelen med grafitskaft är de ursprungligen avsedd för förare och fairway woods, vilket innebär två saker: för det första, att de används för första skotten en golfspelare träffar på en viss hål, vilket ger ett försprång slags; och för det andra används de på nästan varje hål. För kortare klubbar, i synnerhet korta järn och kilar, är faktiskt att föredra stål på grund av stabiliteten från den extra vikten. Även om vissa golfare kan också vara mer bekväm med grafit skaft järnklubbor är bombningar från tee specialitet i grafitaxeln.