XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Körning medan berusad kan vara otänkbart för dig, men du kanske inte inser konsekvenserna av att köra medan dåsig. Detta fenomen är så vanligt (och farliga) att olyckor som orsakas av sömniga förare har sitt eget namn: SRVAs, kort för sömnrelaterade trafikolyckor, enligt Drive och överleva, till en kampanj i Storbritannien bekämpa en typ av körning som har liknats vid körning under påverkan.

Utbredning

Enligt National Sleep Foundation, har 60 procent av amerikanerna medgav att köra medan dåsig, vilket är nästan 170 miljoner människor. Ännu mer alarmerande, stiftelsen rapporterar att nästan 40 procent, eller ungefär 100 miljoner förare, har erkänt att somna bakom ratten. Försiktiga uppskattningar från National Highway Traffic Safety Administration citera sömniga förare som orsaken till mer än 1.550 dödsfall och 71.000 skadade varje år på amerikanska vägar.

tecken

Din kropp kommer att skicka varningsskyltar när det är för sömnig att köra. Enligt Australien-baserade transportolycka kommissionen, om du gäspa mycket, hitta din uppmärksamhet upprepade gånger vandrade från vägen eller dina ögon börjar känna öm, det är en bra tid att dra över och åtminstone ta en power nap innan utslagning vägen igen.

Prestanda

Du måste använda alla dina sinnen och vara uppmärksam när du kör. När du är sömnig dina sinnen är avtrubbade, på samma sätt som de är när under inflytande av alcohol.The National Sleep Foundation rapporterar att, i likhet med berusade förare, de som är sömnig medan de sitter bakom ratten lider av trög reaktion tid, dåligt omdöme, obliviousness till omgivningen över aggressivitet och en oförmåga att bearbeta information --- alla som kan öka oddsen för att få i en olycka.

Studier

Det finns studier att backa upp jämförelsen mellan körning medan berusad och kör medan dåsig. Enligt transportolycka kommissionen, fann forskarna att gå utan sömn för 17 timmar producerade effekter motsvarande vad som kan ses i en förare med en halt av 0,05 alkohol i blodet. I många stater är 0,08 anses lagligt berusad. Forskare har också funnit att ju längre du stannar vaken mer försämrad du blir, med de förare som hade varit vaken i 24 timmar som utför sättet någon med en alkoholhalt i blodet på 0,10 skulle agera.

Lagstiftning

Effekterna av sömnighet på körningen har rönt så mycket negativ uppmärksamhet som lagstiftare i vissa stater bedriver lagar som skulle göra sömnbrist förare kriminellt försumlig om de skada eller döda någon, enligt National Sleep Foundation.

Förebyggande

Förutom att lyssna på din kropp, det är rekommenderat att på långa resor du tar pauser varannan timme --- eller var 100 miles, vilket som kommer först. Du bör också köra mer än åtta till tio timmar i en dag och bara under tider när du normalt skulle vara vaken. Om du befinner dig trött, dra över genast och ta en power nap under minst 15 till 20 minuter.