XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vattenretention i benen, anklar och fötter är vanligtvis smärtfri och behandlas med huskurer. Vätskeretention ökar med åldern och är vanligare hos dem som är överviktiga eller lider av nedsatt cirkulation. Det kan också vara ett tecken på en allvarlig bakomliggande medicinskt tillstånd, såsom njure, lever eller hjärt-kärlsjukdom. Av denna anledning är det viktigt att tala med din läkare om någon ny eller förvärrad bensvullnad, även om du verkar vara i övrigt god hälsa.

Steg 1

Höj benen ovanför ditt hjärta när du ligger ner. Placera en eller två kuddar i hälarna och underben.

Steg 2

Delta i regelbunden motion för att hålla vätske pumpa tillbaka till hjärtat från benen. Om du lider av hjärtsjukdom eller annan medicinskt problem, kontakta din läkare innan du påbörjar ett nytt träningsprogram.

steg 3

Drick extra vatten för att lindra ben som behåller vatten. Även om det kan verka kontraproduktivt att öka vattenintag när du försöker att minska vätskeansamling, dricka extra vätska faktiskt hjälper genom att spola natrium och andra gifter från dina vävnader.

steg 4

Minska mängden natrium i din kost genom att begränsa din användning av bordssalt, hoppa charkuteriprodukter och livsmedel, och välja låg salthalt livsmedel alternativ när de finns tillgängliga.

steg 5

Bär komprimering slang för att förbättra cirkulationen i benen, och undvika att bära kläder som passar tätt runt anklarna eller midja.

steg 6

Ta regelbundna pauser för att gå upp och röra sig när man arbetar vid datorn, ridning i en bil, flyga på ett plan eller sitter under längre perioder av andra skäl.

steg 7

Gå ner i vikt om du är överviktiga eller feta. Övervikt stör cirkulationen och tvingar hjärtat att pumpa hårdare för att cirkulera vätska från benen tillbaka till hjärtat.

steg 8

Tala med din läkare om mediciner du tar som kan bidra till vätskeansamling i benen. En förändring i medicinering eller dosen kan vara till hjälp. Försök inte stoppa eller ändra dina mediciner utan läkares tillstånd.

varningar

  • Ring för akut medicinsk hjälp om du upplever plötslig svullnad av benen tillsammans med andfåddhet eller bröstsmärtor. Ring din läkare om du märker en ökning av vätskeretention och du är gravid, har feber eller om du har fått diagnosen njursjukdom eller hjärtsjukdom.

Saker du behöver

  • tryckstrumpa