XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Acne är en vanlig åkomma för gravida kvinnor, och orsakas av en ökning av hormoner, enligt AmazingPregnancy.com. Akne kan vara mild till svår, beroende på kvinnan, och om hon hade acne problem före graviditeten. Receptbelagda akne mediciner bör undvikas eller avbrytas när graviditeten börjar, eftersom de utgör skadliga risker för ett foster och ett barn som är omvårdnad. Som exempel kan nämnas Accutane, hormonbehandling, tetracykliner och aktuella retinoider. Men det finns säkert over-the-counter produkter som en kvinna kan använda för akne under graviditeten.

accutane

Accutane, även känd som isotretinoin, är en av de mest populära orala läkemedel på marknaden för svår akne. Dess påverkar är så stark, att det inte rekommenderas för gravida eller ammande kvinnor eller för kvinnor som planerar att bli gravid. Enligt fantastisk graviditet, 25 till 35 procent av barn som föds till en mamma som används isotretinoin under de första tre månaderna av graviditeten kommer att drabbas fosterskador. Dessa defekter inkluderar de av det centrala nervsystemet och hjärtat. Det finns också en ökad risk för missfall under graviditeten och risken för plötslig spädbarnsdöd efter det att barnet är fött. Dessa risker är så allvarligt att innan en kvinna är att ta Accutane, bör hon göra ett graviditetsförebyggande test, vilket skulle hon använda två olika preventivmetoder en månad före och en månad efter användning av läkemedlet. Om en kvinna blir gravid under behandling, måste hon sluta ta isotretinoin omedelbart.

hormonbehandling

Under hormonbehandling, är spironolakton och flutamid i kombination med östrogen för att hjälpa till att bota en kvinnas akne. Gravida kvinnor bör inte använda hormonbehandling, eftersom spironolakton och flutamid är kända för att orsaka fosterskador. En kvinna som ammar bör också hålla sig borta från sådana behandlingar, eftersom de eventuella effekter som skickas till ett barn genom en modersmjölken är okända.

tetracykliner

Tetracykliner är antibiotika som tas oralt för att behandla akne. En gravid kvinna bör undvika dessa antibiotika, eftersom de kan orsaka en missfärgning av tänderna och kan förhindra bentillväxt i ett foster. Sådana defekter kan föras vidare till en baby genom bröstmjölken också. Doxycyklin och och minocyklin måste också undvikas.

aktuella retinoider

Topiska retinoider är akne läkemedel som appliceras direkt till det drabbade området av huden. Som exempel kan nämnas tretinoin, mer känd som töm-A, tazarotene och adapalen. Enligt fantastisk graviditet är cirka 10 procent av retinoider gått från tillämpningen huden till moderns blod, och en ännu mindre andel kan komma in i moderkakan. Även lite är känt om eventuella defekter till ett foster som ett resultat av aktuell retinoid användning, är det fortfarande rekommenderas att en gravid kvinna inte använder dem.

säkra behandlingar

Endast två akne läkemedel bedöms som säker för gravida kvinnor att använda: bensoylperoxid och azelic syra. Även bensoylperoxid finns i de flesta receptbelagda akne mediciner, kan det finnas i många over-the-counter produkter på läkemedel och varuhus. Salicylsyra är också en vanlig ingrediens i over-the-counter akne läkemedel, men är inte säker för en gravid kvinna att använda. Bortsett från akne läkemedel, bör en gravid kvinna att hon ordentligt rengör och återfuktar ansiktet två gånger om dagen, liksom övningar och äta hälsosam mat för att bidra till att förebygga akne.