XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur Storlek trollingmotorer för båtar


Trollingmotorer är mycket populära tillägg till båtar. Fiskare använder dem för att långsamt och tyst, manövrera en båt i en gynnad plats utan att störa fisken. Den typiska trolling motor är monterad på fören (främre) av båten och styrs med en handspak eller fotpedal. Trollingmotorer anses vara ett tillägg till de flesta båtar, så dimensionering en korrekt tar flit och en grundlig utvärdering av den miljö där du kommer att använda den. Att välja rätt storlek för din båt kommer att säkerställa en smidig drift och massor av kraft.

Instruktioner

1 Bestäm om din båt storlek och vikt för maximal effektivitet av trollingmotorn. När en båt tillverkas, är dess vikt och totala storlek anpassas till storleken på dess huvudmotor för kostnadseffektivitet, säkerhet (som regleras av kustbevakningen) och effektivitet. Men när det kommer till trollingmotorer, en båtägare ofta få det största han har råd och ge liten tanke om huruvida det är rätt storlek för båten den är monterad på.

2 Undersök vilka typer av vatten typiskt för din båt. I tyngre strömmar, finns på floder och i havet, måste din trollingmotorn ger tillräckligt med ström - även kallad dragkraft - att hålla båten på en stadig kurs. Mindre dragkraft behövs lugnare vatten, såsom sjöar och dammar. Vinden är också en faktor att beakta, med mer dragkraft som behövs i blåsigare förhållanden.

3 Bestämma viktgränsen på båten. Denna information krävs av kustbevakningen och brukar finnas stämplat på en tallrik permanent fäst på båtens inre. Vid beräkning av förväntad belastning, tänk på personer och utrustning du regelbundet ha ombord. Trollingmotorer är tunga och tyngd till fören på båten kommer att påverka hantering och styrning. Större trollingmotorer kräver 24 volt för drift, och som vanligtvis kommer att innebära att bära en extra marin batteri.

4 Forska i olika trollingmotortillverkare. Garantier varierar mellan branschen, liksom kundservice. Storleks riktlinjer finns, men det finns många variabler i fastställandet av rätt storlek, så använd dem som utgångspunkt enda punkt. Det är ofta bra att konsultera med en marin mekaniker eller ansedda båt återförsäljare för att hjälpa till med detta beslut, särskilt om du är en nybörjare båtägare.

Tips

  • Professionell installation av din trollingmotorn rekommenderas starkt.