XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Aktiviteter för att göra med barn med växtrötter

Om ditt barn att lära sig om växtdelar i skolan, kan han komma hem ivrig att utforska din trädgård, eller han kanske har en nyfikenhet om växtrötter som är ätliga. Du kan förstärka lektioner på växtrötter med utbildnings- och engagerande interaktiva aktiviteter som ökar sin förståelse för hur växter växer.

Läsa om växternas rötter

Läsning med ditt barn om växtrötter kan hjälpa ditt barn att bättre förstå hur de fungerar. För barn i åldern 4 år och äldre, "Roots (Plant Parts serien)," av Vijaya Bodach, ger en inledande titt på hur rötterna hjälp växterna växer. För barn i åldern 6 år och äldre, "växt stjälkar & Roots," av David M. Schwartz, lär barnen om växtrötter som vi kan äta, såsom morötter, rädisor och jams.

Exploring the Garden

Ta ditt barn att gräva upp ätbara växtrötter från din bakgård köksträdgård. Om du inte har en trädgård, en mänsklig gemenskap köksträdgård eller besöka trädgården av en vän som gör att du kan gräva upp några växter. Ge ditt barn ett barn-storlek trädgårdsverktyg och visa henne hur att gräva upp några av de växter för att exponera rotfrukter. Visa henne nonedible rötter andra grönsaker samt, såsom sallat och selleri, så att hon kan se hur rötterna växer.

Rötter i köket

Ta några ätbara växtrötter hem för att få matlagning i köket med ditt barn. Du kan göra ett obegränsat antal rätter med växternas rötter som morötter, potatis, rädisor, rödbetor, kålrot och sötpotatis. Välj barnvänliga recept som ditt barn kan hjälpa dig att göra. En idé skärs upp en massa rotfrukter i lagom stora bitar och låt ditt barn hjälpa dig slänga dem med krydda, olivolja och lite honung. Rosta grönsakerna tills de är mjuka vid ca 375 grader Fahrenheit. När de svalna något, kan du tjäna som en sida skålen eller som en plockmat mellanmål.
Du kan också göra sweet potato fries genom att hjälpa ditt barn att skala och skiva potatisen i tunna strimlor. Se till att ditt barn redan vet hur man använder en liten kökskniv och övervaka honom noga. Om han inte har hanterat köksknivar ännu, skära upp dem själv. Ditt barn kan hjälpa kasta frites i lite olivolja och krydda med salt och peppar eller kanel innan baka dem vid 450 F tills de är krispiga och gyllenbruna.

Växtrötter lärande

Skapa spel som hjälper honom komma ihåg vikten av växtrötter och även vad växt rötter är ätliga. En idé är att inrätta en matchande spel där ditt barn måste matcha namnet på en anläggning med bilden av anläggningens rotfrukter. Använd indexkort för ord och klippa ut bilder av olika växtrötter. För en praktisk verksamhet, ge ditt barn ett paket av frön och en pott av jord att odla sin egen anläggning. Använda en klar plastbehållare, med hål stötas in i botten, om möjligt. På så sätt kan ditt barn se rotsystemet växa. Om du väljer en ätbar växt, välja något som växer i en kruka också, till exempel gurkor, ärter, tomater och jordgubbar.