XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Olika typer av bipolär sjukdom


Symtom på bipolär sjukdom kan variera från mild till svår. Diagnos av detta tillstånd kan göras av en psykisk sjukvårdspersonal som kommer att göra en intervju med patienten för att avgöra om patienten har bipolär sjukdom och i så fall vilken typ. Olika typer av bipolär sjukdom diagnostiseras enligt svårighetsgrad och kronicitet av symptomen inklusive hur långsamma eller snabba stämningar kan cykla.

humörsvängningar

Störning av stämningen är central för bipolär sjukdom. De två stora humörsvängningar som är klassificerade som en del av bipolär sjukdom är maniska och depressiva episoder. Den typ av bipolär sjukdom en patient har kommer att vara beroende av vilken typ av humörsvängningar kan diagnostiseras som en del av tillståndet.

Bipolär sjukdom

Diagnostisera bipolär sjukdom inkluderar typ I tittar på en historia av humörsvängningar och bestämma om det finns en förekomst av åtminstone en eller flera maniska humörsvängningar. En person med bipolär sjukdom kanske eller kanske inte har erfarenhet av en episod av depression.

Bipolär sjukdom typ II

Diagnostisera bipolär sjukdom, typ II innefattar förekomsten av en eller flera större depressiva episoder och några symptom på hypomani. Hypomaniska symptom liknar maniska symtom, men är mindre allvarliga.

cyklotymi

Diagnostisera cyklotymi innefattar behandling av en lång, kronisk historia av snabba cykel stämningar mellan depressiva symtom och hypomana symptom. Dessa symtom inte riktigt når svårighetsgraden av en större depressiv eller manisk stämning episod.

Bipolär sjukdom NOS

Diagnostisera bipolär sjukdom inte annat anges (NOS) skulle innehålla en grundlig historia av humörsvängningar och presentera symptom. Patienter som inte uppfyller kriterierna för cyklotymi eller bipolär I eller II kan passa in i denna kategori.