XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad är meningen med Balanced Diet Undernäring & amp; Över Nutrition?

Med fetma och fetmarelaterade sjukdomar på uppgång i USA, är det viktigare än någonsin att förstå vad som utgör en balanserad kost och varför det är så viktigt. Det är också viktigt att förstå problem såsom undernäring och övernäring och hur kan de förebyggas.

Balanserad diet

Uttrycket "balanserad kost" avser en kost som innehåller alla de näringsämnen din kropp behöver, utan alltför mycket av någon komponent. Din kropp kräver två huvudtyper av näringsämnen: mikronäringsämnen, som omfattar vitaminer och mineraler och makro, som omfattar protein, kolhydrater och fett. Vitaminer och mineraler stödja metabolism, nerv och muskelfunktion, ben, muskler och mjukdelar underhåll och cellproduktion. Protein är den viktigaste komponenten i alla kroppens celler, liksom håret, hud och mjukdelar. Kolhydrater är kroppens främsta energikälla. Fetter ger energi, lagra vitaminer och syntetisera hormoner.

Undernäring

Undernäring är det slutliga resultatet av en obalanserad diet. Din kropp kräver en viss mängd näringsämnen, varje dag. Konsumerar för mycket eller för lite av någon, oavsett hur liten, kan orsaka undernäring. Undernäring kan vara så mild att en person lider inga skadeverkningar. Det kan också vara så allvarlig att den orsakar allvarlig sjukdom eller dödsfall. Undernäring symptom varierar beroende på den specifika obalansen näringsämne. Några möjliga symptom inkluderar ödem, kronisk diarré, anemi, struma, viktminskning och minskar muskelmassan.

övernäring

Övernäring är konsumtionen av överskottsmängder av ett eller flera näringsämnen. Övernäring är tekniskt en form av undernäring, och det kan få allvarliga konsekvenser för hälsan. Överkonsumtion av kalorier kan leda till överviktig och en högre risk för hjärtsjukdomar, diabetes och vissa cancerformer. Konsumerar överskott mättat fett kan orsaka högt kolesterol - en föregångare till hjärtsjukdomar. Dessutom kan vitaminer och mineraler vara giftiga i stora doser.

Fett, protein och kolhydrater Rekommendationer

För att uppnå en balanserad kost, först se till att du äter en lämplig mängd kalorier. Att ta reda på kalori rekommendationer för din ålder, vikt och aktivitetsnivå, kontakta USDA kalori guide, eller prata med din läkare, bör inte mer än 35 procent av din totala dagliga kalorier komma från fett, vilket kan översättas till högst 78 g fett för en genomsnittlig vuxen, och inte mer än 7 procent av din totala dagliga kalorier bör komma från mättat fett, som fungerar till ca 15 g mättat fett. Genomsnittlig vuxen bör konsumera om 60 g protein och mellan 225 och 325 g kolhydrater per dag, baserat på en 2000-kaloriintag.

vitamin Rekommendationer

Om din kost är rik på fullkorn, magert protein, färgglada frukter och grönsaker, och hjärt-hälsosamma enkelomättade fetter, såsom de som finns i nötter, fisk och olivolja, bör du inte ha några problem med att få alla vitaminer och mineraler du behöver . Om du inte har ett medicinskt tillstånd som gör dig känslig för vitamin eller mineralbrist, är det bäst att undvika kosttillskott och få dina mikronäringsämnen från en balanserad kost.