XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man bygger Running Uthållighet


Amatör löpare i träning kanske tror att köra tills de hoppar är det rätta sättet att komma i form. Även om det är sant att köra så mycket som möjligt hjälper din uthållighet, måste du ha pauser för att reparera kroppen och även ditt sinne. Running uthållighet kan också uppnås från banan och i ett gym genom att tona dina muskler. Tillsammans med det kommer utvecklingen av sinnet, som är lika viktigt som något att vara fokuserad genom tråkiga utbildning.

Instruktioner

Komma igång

1 Gå raskt ett par minuter innan du gör en körning session för att få din puls upp. Börja sedan ut gör cirka åtta löpande sessioner under dagen som varar mer än tre till fem minuter vardera.

2 Göra en annan promenad session i ungefär en minut mellan dina snabb springa sessioner samt i slutet för att få din puls ner. Att göra detta hjälper kroppen återhämta sig och även lura sinnet att tro din kropp har haft vila. Denna process är humoristiskt kallas Fartlek, som är ett svenskt term som betyder "hastighet spela."

3 Bygg upp gradvis under månaderna gör fler och fler löpande sessioner under veckan och under längre timmar. Ställ en plan för att köra omkring fyra eller fem gånger i veckan under tre timmar varje dag.

Andning och uthållighet

4 Öva tekniken av rytmisk andning som sätter ett konstant mönster av att andas in och ut medan du kör så att du inte får ut av andetag som lätt. Räkna till två eller tre samtidigt andas och likaså medan andas när du kör. Ställ detta mönster över tiden medan du kör och du kommer så småningom att upptäcka att du kan köra mycket längre utan kippar efter luft.

5 Drick så många sockerfria vätskor som du kan under din löpande sessioner. Företrädesvis väljer vatten eller drycker som återställer dina elektrolyter, som är kemikalier som salt och mineraler som hjälper till att hålla dig hydrerad. Gatorade är den vanligaste drycken för att återställa elektrolyter.

6 Kör i mer komplicerade miljöer; försöka ta itu med kullar om du kan hitta dem i ditt område. Bygg långsamt till detta steg, eftersom driver det för hårt kan orsaka skada. När du bygger din uthållighet här, kommer att köra i någon annan terräng verkar lättare senare.

Fysisk och mental träning

7 Registrera dig på ditt lokala gym att ta styrketräning. Gör detta ungefär två gånger i veckan, men fokusera på toning din kropp istället för att bygga alltför stora muskler.

8 Träna överkroppen liksom nedre delen av kroppen. Fokusera på att bygga muskler i låren genom att göra knäböj och utfall. Prata med ett gym tränare om rätt utrustning ska användas för att stärka din rygg, armar och buken regioner.

9 Välj en vän att köra med dig regelbundet så att du kan utveckla dig själv mentalt. Båda kan motivera varandra och hålla sig strävar mot att bli en bättre löpare.

10 Hitta fler vänner och motivera varandra att göra rutin att utbilda meningsfull snarare än tråkiga. Tristess att köra varje dag och tränar kan bränna en person ut utan att kortsiktiga och långsiktiga mål som en grupp.

Tips

  • När du når en viss nivå av utbildning, är det bäst att arbeta med dina vänner mot en ny träningsnivå. Aldrig sluta utbildning när du når dina mål, även om du inte har för avsikt att driva ett maratonlopp. Utbildning på högre nivåer kommer att hjälpa dig hålla din kör uthållighet för många år framöver. Stoppa utbildning bara tappar fart och kan tvinga dig att börja om från början.
  • Alltid överväga att titta för att köra kläder och skor som är bekväma och absorberar svett. Med kör kläder som passar dig väl gör en stor skillnad i din kör prestanda.