XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Nordost Texas Hog Hunting


Jakt vildsvin i nordöstra Texas har blivit stor sport och en lönsam affär för området rancher och jaktguider. Sporten är guldkant och oavsiktlig biprodukt av den spirande vilda hog befolkning, ses av många av områdets invånare som en olägenhet och hot mot det lokala ekosystemet.

Invasiva arter

I en 2006 Texas Department of Parks and Wildlife rapport ( "The Feral Hog i Texas"), säger biolog Rick Taylor vilda svin, introducerades för första gången till Texas över 300 år sedan av tidiga spanska bosättare. Med tiden har vilda hog korsades med andra arter av svin införts som boskap.

Slutresultatet är dagens vilda svin: en varelse som kan nå en mankhöjd på 36 inches och väger 100 till 400 pounds. Vildsvin är normalt täckt av grovt hår, som kan förändras med åldern från en distinkt röd kappa i ungdomar, till en mörkbrun eller svart i maturity.The vilda svin bär två uppsättningar av ständigt växande betar; en uppsättning växer ner från sin överkäken och en växande från den nedre.

Med tanke på den vilda hog status som en "exotiska" invasiva arter, det finns ingen jaktsäsongen eller väska gräns för hur många får avlivas på en gång. Allt som krävs av den blivande hog jägare är en Texas State jaktlicens och tillstånd av markägaren, om jakt på privat egendom.

Erhålla en licens

Om du är en Texas bosatt är tillgänglig för $ 25 per år jaktlicens. För utomlands bosatta, ökar kostnaden för en licens kraftigt, med ett års jakt privilegier ådra sig en $ 315 avgift. Icke-bosatta jägare kan också välja att köpa en speciell fem dagars tillstånd för $ 48.

Bow jägare måste också köpa en bågskytte jakt "stämpel". Detta är tillgängliga inhemska och utländska bofasta för $ 7.

Om jakt hog i en statlig park, kommer du också att behöva köpa en State Park jaktkort, tillgänglig för både inhemska och utländska invånare för $ 80.

Alla licens priserna här är aktuella, i april 2010. Kontrollera med Texas Department of Parks and Wildlife uppdateras årligen.

Bow Hunting

Medan jakt hog med moderna vapen får inte kräva något vapen av för hög kaliber (så länge du inte försöker att ta ner en vild gris med en 0,22 kaliber gevär), finns det några överväganden en jägare bör ha i åtanke när jaga dessa rejäla djur med en båge.

Enligt Brandon Ray, en jägare område som berättade några av hans äventyr jakt vilda svin för februari 2003, är frågan om Texas Parks and Wildlife magazine den bästa utrustningen att använda en båge (förening eller på annat sätt) med åtminstone en 60- pund pull tillsammans med pilar försedda med fyra-tums fjädring och 85-korn broadheads.

Ray varnar för att vilda svin är "tuffa-as-a-tank", så sköt placering (dvs. hjärta, hals) är viktigt.

Enligt Taylor, vilda svin har dålig syn, men utmärkt hörsel och lukt, så ha detta i åtanke när stalking ditt byte.

Jakt Public Land

Enligt Texas Department of Parks and Wildlife, den stora majoriteten av jakt i Texas sker på privat mark, som mindre än två procent av staten är öppen för allmänheten.

Men för dem som vill jaga vilda svin i några av de mest orörda inställningar Texas har att erbjuda, ser inte längre än Pineywoods och Post Oak Wildlife Management områden (WMA) i nordöstra Texas.

Pineywoods WMA innehåller flera miljoner tunnland av mestadels - som namnet antyder - pinjeskogen, och sträcker sig över 27 län.

Post Oak WMA består av flera miljoner tunnland Savannah gräsmark i Texas 'nordöstra bergsbygd, som löper längs Oklahoma gränsen till basen av Texas Panhandle.

Privata jakt Tours

Om du planerar en galt-jakt besök nordöstra Texas och vill jaga i områden utanför områdets WMAs, men inte råkar veta en vänlig ranchägare som är villiga att låta dig jagar hans land, kan du skriva på med en privat jaktexpedition eller söka en markägare i förväg.

Hunt Texas Online Connection är en tjänst som erbjuds av Texas Department of Parks and Wildlife avsedd att ansluta jägare med regionala markägare i de övriga 98 procent av den stat som är i allmänhet inte är öppna för allmänheten.

Hunt Texas Online anslutning upprätthåller också en databas över området spel rancher och jaktguider.