XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Både män och kvinnor upplever en viss minnesförlust med åldern. Orsakerna varierar, allt från enkla glömska till Alzheimers sjukdom till demens. Hos kvinnor är minnesförlust ofta knutna till klimakteriet och hormonell obalans som orsakas av brist på östrogenproduktionen. Även om detta är en vanlig orsak, det är inte det enda skälet till kvinnor drabbas av detta tillstånd.

Graviditet

Vare sig det är från hormonella förändringar, störda sömnmönster eller upptagenhet med födelsen av barnet, kan gravida kvinnor blir mer glömsk. I en studie publicerad i Journal of Clinical and Experimental Neuro visade resultat gravida kvinnor och nyblivna mödrar hade svårt att behålla ny information. De hade också svårt att multitasking, om någon av de uppgifter var obekanta för dem. Även om studien följde bara kvinnor för upp till ett år efter förlossningen, visas tillståndet hos minnesförlust att blekna.

statiner

Statiner är en kraftfull medicin som används för att kontrollera kolesterol. Några av de biverkningar är muskel- och ledsmärta, och i allvarliga fall, muskel-och njurskador. Men läkarna rapporterar en annan bieffekt, och det verkar vara begränsad till kvinnor. När du använder en statin såsom Lipitor, kvinnor som lider av minnesförlust. Ord fly dem. De glömmer telefonnummer och erfarenhet hjärndimma. En gång av medicinering, läkare rapportera kvinnornas minnen återgå till det normala.

No-Carb diet

Den Atkins diet är känd för sin begränsning av kolhydrater. Med avsaknad av livsmedel som bröd, potatis, socker och vissa frukter och grönsaker, blir minnet undernärda, eller så verkar det, enligt en studie utförd vid Tufts University i Boston, Massachusetts. I studien ingick 19 kvinnor, varav 10 ställdes på en no-carb diet. I en veckas tid, fick kvinnorna ges minnes utmanande tester, och utförandet av kvinnorna på no-carb diet visade en minskning i minnesfunktion. Varför? En brist på glukos, som finns i friska kolhydrater, kan vara orsaken.

ovarian Removal

Premenopausala kvinnor, i åldern 30 till 50 år gamla, som har haft en eller båda äggstockarna borttagna, kan löpa ökad risk för tidig debut demens eller svår minnesförlust. Resultaten av en studie som publicerades i augusti 2008 frågan om "Journal" visar att efter ett sådant förfarande, ökar bristen på östrogenproduktionen vid en sådan ung ålder risken för demens efter klimakteriet. Kvinnor som behandlades med östrogen efter deras operationer inte visar tecken på allvarlig minnesförlust, jämfört med dem som inte behandlas.

Klimakteriet

Ett av symptomen, eller biverkningar av klimakteriet är minnesförlust. Detta bör inte förväxlas dock med demens. Minnesförlust i postmenopausala kvinnor är vanligtvis begränsad till mild hjärnan dimma, kort lagring span och oförmåga att lära sig nya uppgifter så snabbt som före uppkomsten av klimakteriet. Som med äggstocks avlägsnande, är ett resultat av klimakteriet brist på östrogenproduktionen. Östrogen behandlingar kan minska minnesförlust, men för vissa kvinnor, ginko kosttillskott, koffein och minnesförbättrande övningar, såsom korsord, kan vara tillräckligt för att avvärja mer allvarliga minnesförlust.