XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Probiotika för tjocktarmen och amp; kolon Hälsa

Tjocktarmen och tjocktarmen är beroende av interna bakterier för att avvärja sjukdom. Bakterier som stöder kolon hälsa kallas probiotika. De flesta probiotika kommer från mejeriprodukter och fermenterade livsmedel såsom yoghurt. Dock bör råd från en läkare eller sjuksköterska sökas innan du försöker att förebygga, behandla eller bota någon tillstånd i tjocktarmen eller tarmarna.

Bifidobacterium Breve

Den Bifidobacterium stam av probiotika återfinns i några av de som vanligen används yoghurtprodukter. Bifidobacterium breve är en sub-stam av Bifidobacterium. Det är en viktig probiotiska eftersom den har förmågan att skydda celler mot de svåra förhållandena i matsmältningssystemet. Framför allt skyddar det yttre höljet av celler och bevarar protein butiker inom celler, enligt en artikel i maj 2009 frågan om "FEMS Microbiology Letters."

Lactobacillus johnsonii

Lactobacillus ligger naturligt i matsmältningssystemet, urinvägar och könsorgan. Det är också vanligt förekommande i probiotika yoghurt produkter. Lactobacillus johnsonii, en sub-stam av Lactobacillus, är en typ av probiotiska som är kapabel att fästa sig till slemhinnan i tjocktarmen, enligt resultaten av en studie som publicerades i januari 2010 i "World Journal of Gastroenterology." Lactobacillus johnsonii också har förmågan att upprätthålla en optimal tarmmiljön och därigenom främja intestinal hälsa. Speciellt var detta probiotiska fann forskarna att minska antalet patogener i tarmen och öka deras immunitet.

Lactobacillus Casei och Lactobacillus rhamnosus

Lactobacillus casei och Lactobacillus rhamnosus, som deras namn antyder, är två andra stammar av Lactobacillus. I kombination, befanns de bidra till att förbättra kolon barriärfunktion för att förebygga cancer, enligt resultaten av en studie som publicerades i april 2010 i "FASEB Journal." Specifikt, de båda visade sig ha anti-metastaserande egenskaper, vilket innebär att de stödja förmågan hos kolonceller för att motstå spridning av cancer från andra delar av kroppen.

F. Prausnitzii

Vissa bakterier syntetisera butyrat, vilket är en fettsyra som förhindrar kolonceller från att bli cancerös och främjar tillväxten av friska kolonceller. Butyrat stöder också hälsa tjocktarm och kan minska risken för sjukdomar såsom kolorektal cancer, enligt en artikel publicerad i 2010 i "nyttiga mikrober." F. prausnitzii är en sådan probiotiska som finns naturligt i tarmen. Det har visat sig förekomma i lägre nivåer hos personer med Crohns sjukdom jämfört med friska individer, enligt en artikel som publicerades i maj 2009 i "FEMS Microbiology Letters." Därför är forskarna testar dessa bakterier som en potentiell behandling för Crohns sjukdom.

biverkningar

Även om inga större risker i samband med användning av probiotika, säger University of Florida, kan du uppleva milda biverkningar såsom uppblåsthet eller gas. Du kan få en allergisk reaktion mot probiotika eller de kan interagera med läkemedel eller kosttillskott. Rådgör med din läkare innan du börjar en probiotisk diet för att minska sannolikheten för interaktioner eller biverkningar.