XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man behandlar emfysem med steroider


Kortikosteroid läkemedel är bland de vanligaste behandlingarna som används för emfysem. De är starkare än någon annan medicin som finns, men de bär en serie av sekundära effekter som gör dem olämpliga för vissa patienter. Om du funderar på steroider för att hjälpa dig att behandla emfysem, finns det några saker du bör veta om dem först.

Instruktioner

1 Fråga din läkare om kortikosteroider, den vanligaste formen av steroider används för att behandla emfysem. Kortikosteroider är vanligen ges till patienter som är i relativt god hälsa (bortsett från emfysem) och kan hantera de sekundära effekterna av drogen.

2 Tala med din läkare om biverkningar. Steroider påverkar kroppen i en mängd olika sätt, som producerar allt från viktökning och högt blodtryck till benskörhet och diabetes. Beroende på dina riskfaktorer för dessa sjukdomar, kan en läkare besluta att inte föreskriva steroider, eller hon kan ge dig en spray version av läkemedlet som inhaleras snabbt och har en lägre risk för biverkningar.

3 Tänk på att steroider kan vara beroendeframkallande, och när du börjar behandlingen, måste du fortsätta på obestämd tid. Om du måste sluta medicineringen av någon anledning, kommer din läkare behöva sänka dosen för att låta kroppen att anpassa sig, när du byter ut läkemedlet med en annan kemikalie.

4 Överväg att använda steroider för att behandla allvarliga problem såsom bronkit eller akut emfysem attacker, som minskar din andningskapacitet. När det tas för mindre än 10 dagar, kan kortikosteroider ger snabb lindring även för de människor som inte bör ta dem på en permanent basis.

5 Använd steroid inhalatorer när du känner andfådd och behöver lite hjälp att andas lättare. Istället för att ta orala steroider på en daglig basis, använder inhalatorer när du behöver dem och sedan använda sig av andra typer av behandlingar för att hålla symtomen i schack.

Tips

  • För människor i avancerade stadier av emfysem, kan steroider och extra syrgas vara de enda tillgängliga behandlingsalternativ. Om inget annat verkar fungera i ditt fall, prata med din läkare om att försöka ut kortikosteroider på försöksbasis och se vilken effekt de har på dig.