XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Oavsett om du väljer en diet plan som har låg kolhydratintag för allmänna ändamål, eller som ett sätt att hantera ett hälsotillstånd som diabetes, kommer en av de utmaningar att laga mat som är god samt näringsrik. Att använda sig av olika typer av bönor och baljväxter i måltid planering kommer att bidra till att säkerställa livsmedels val är varierande, smakrika och lätt för kroppen att bearbeta.

Instruktioner

1 Börja med att få en glykemiskt index diagram. Många människor med diabetes använder listorna som ett sätt att identifiera de bönor och baljväxter som är lägre i kolhydrater, och därmed mindre benägna att orsaka en stegring i blodglukosnivåer. Att veta hur många kolhydrater per portion hjälper dig att hålla i rad dagliga carb intag.

2 Välj färska eller frysta bönor och baljväxter när det är möjligt. Natriuminnehållet blir lägre och näringsinnehåll högre än med förädlade konserver.

3 Kom ihåg att färg är din vän. Generellt sett kommer de mörkare bönor ger lägre carb innehåll och laddas med kolhydrater som är lätt för kroppen att tillgodogöra sig.

4 Njut råa bönor. Snö ärter och gröna bönor behöver inte kokas. Skölj noga och kyla för ett krispigt mellanmål som ger näring utan en massa kolhydrater.

5 Köp en ny kokbok. Leta efter en som innehåller många vegetabiliska rätter som är lätta att göra och luta mot användningen av låga Carb bönor och baljväxter som viktiga ingredienser.

Tips

  • ? Kom ihåg att balansera låga kolhydrater med lämpliga mängder protein och fett för bättre kosthållning
  • ? Om du måste använda konserverade bönor och baljväxter, välj låg eller ingen natrium sorter
  • ? För personer som hanterar diabetes med kost, kontrollera blodsockret på en och två timmar efter att ha ätit. Detta kommer att ge dig en indikation på hur väl din kropp processer olika bönor och baljväxter, och vilken effekt en viss böna har på blodsockernivån.