XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kan du gå ner i vikt genom att dricka rött vin?

Om du måste koppla av med en alkoholhaltig dryck i slutet av dagen, är rött vin en av de bästa val som du kan göra. Högt i antioxidanter och en fett-fighting ämne som heter resveratrol, kan röda viner vara en del av en hälsosam kost. Så länge du begränsa dig till en eller två glas per dag, kan rödvin spela en roll i dina ansträngningar viktminskning.

Övervikt och fetma Risker

Enligt en studie 2010 i Archives of Internal Medicine, en ljus måttligt alkoholintag minskar risken att bli överviktiga eller feta över tiden. I jämförelse med andra drycker, var detta samband starkast för rött vin. Som ett resultat, verkar det som om att dricka så mycket som två 5-ounce glas rött vin kan hjälpa dig att behålla en hälsosam vikt.

resveratrol

Röda sorter av vin innehåller höga halter av resveratrol, som finns i huden av druvor. Enligt läkarna Jeffrey Stuart och Ellen Robb, hjälper denna förening för att bryta ner fett och minskar mängden fett i kroppen. Genom att hjälpa till att minska ditt kroppsfett, kan den höga resveratrol innehållet i röda viner hjälpa dig gå ner i vikt.

Varning

Två glas rödvin ger 250 kalorier, vilket är mer än 10 procent av det dagliga intaget av någon efter en 2000 kalorier per dag diet. Eftersom rött vin ger några näringsämnen och inte hjälpa dig att känna full, bör du välja istället för röda druvor om du letar efter en hälsosam fettkälla-fighting resveratrol.

varningar

  • Kontrollera med din läkare innan du gör stora kostförändringar.
  • Vissa mediciner kan interagera med alkohol, så kontrollera med din läkare innan du dricker vin.