XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Rättsmedel för bättre Sleeping


Sömn är viktigt för din totala välbefinnande. National Sleep Foundation konstaterar att inte få tillräckligt med sömn kan hämma din dagliga produktivitet och påverka din hälsa. Sömnbrist är kopplad till depression, fetma, hjärtproblem och diabetes. Det finns ändringar som du kan göra din livsstil för att förbättra kvaliteten på din sömn.

Vikten av en bra madrass

Sova på en gammal och sliten madrass kommer inte att ge dig det stöd och komfort du behöver för att sova bra. Få en ny madrass var fem till sju år. Köp en madrass som passar dina behov. Leta efter komfort, hållbarhet, utrymme och stöd. En bra madrass kommer att hålla din ryggrad i linje och stödja alla punkter i kroppen. Madrassen måste vara tillräckligt stor för att tillåta dig att röra sig fritt när de sover.

Schema för viloläge

Prioritera sömn genom att gå till sängs vid samma tid varje dag och vakna upp på samma gång. Detta kommer att garantera att du får minst sju till nio timmars sömn per dag, som rekommenderas av National Sleep Foundation. Fortsätt denna sömn schema hela helgen när du kan frestas att stanna upp eller sova längre. Med tiden din kropp utvecklar en naturlig sömn-vakna cykel där det kan vakna upp utan behov av en väckarklocka. Din kropp anpassar sig till din sömn schema.

sovmiljö

Miljön där du sover påverkar kvaliteten på din sömn. Skapa en mörk sovmiljö. Stäng av alla lampor, bland annat av din dator eller TV-skärm. Överväg att använda black-out draperier på dina fönster för att hålla någon solljus på morgonen. Håll ditt rum tyst eftersom buller, bland annat av tv, kan hålla dig vaken. Spela lite lugn musik eller skapa vitt brus genom att lämna en fläkt på. Sträva efter ett sovrum temperatur som är ca 65 grader C. sova i ett rum som för varmt eller kallt negativt påverkar kvaliteten på din sömn.

läggdags Rutin

Vad du gör innan sänggåendet också avgör om du får en god sömn. Dricka koffein kan göra det svårare för dig att somna. Dricka för många vätskor före sänggåendet kommer att resultera i avbruten sömn på grund av täta toalettbesök. Upprätta en godnattrutiner där du läser en bok, bada i ett badkar eller lyssna på avslappnande musik. Delta i aktiviteter som håller dig lugn och avslappnad. Om du tränar, gör detta minst två timmar före sänggåendet.