XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Prenatal undernäring och dess relation till diabetes


Den mödravård ett barn får kan påverka barnet för resten av sitt liv. Dålig mödravård, inklusive undernäring kan ha en mängd effekter på både fostret och modern. Eftersom fostret får allt som går in i sitt system från moderns systemet, om du lider av undernäring, då så är din fostret. Dessa effekter omfattar hälsoproblem såsom diabetes.

prenatal undernäring

Liksom deras fullvuxen counter-delar, foster behöver en fullständig närings palett för optimal hälsa. Detta inkluderar kalcium, vitaminer och folsyra, protein, järn och andra mikronäringsämnen. Den gravida kvinnan är, som ordspråket säger, äta för två, och gå upp i vikt under graviditeten är normal. När du är gravid om du försöker kontrollera din vikt genom bantning kan det malnourish din fostret i processen.

Rekommenderade Diets

Enligt Sutter hälsa, när du är gravid bör du ta en daglig kost som innehåller sex till 11 portioner av bröd och spannmål, tre till fem portioner grönsaker, två till tre portioner av protein, åtminstone åtta glas vatten under loppet av dagen, två till tre portioner av mejeriprodukter, och två till fyra portioner frukt.

Diabetes och undernäring

Diabetes är ett tillstånd där kroppen har problem som producerar eller använder insulin. Insulin är ett hormon som gör det möjligt för kroppen att bryta ner och smälta livsmedel. Enligt John Tonkiss, ett intresseföretag projektledare vid Boston University Medical Center, en mängd olika studier på både människor och djur har visat att barn vars tillväxt bromsas av prenatal undernäring är i högre takt för att utveckla ett antal sjukdomar senare i livet . Dessa inkluderar hjärtproblem, hyper spänning och diabetes.

Diabetes och Moder

I en liten andel kvinnor kan graviditeten orsaka ett tillfälligt tillstånd som kallas graviditetsdiabetes. Detta orsakas av hormonella förändringar som beror på den graviditeten och vanligtvis korrigerar sig efter du föder. Men om det inte behandlas kan det leda till att glukosnivåerna i livmodern att öka till osäkra nivåer och orsaka ett barn att födas med macrosomia. Barn som föds med macrosomia har ökat risken för fetma under barndomen och typ två diabetes som vuxna.