XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vilka vitaminer behövs för en baby hjärnans utveckling?


Vitaminer är en viktig tillgång i utvecklingen av en bebis hjärna. Spädbarn absorberar alla intag av sin mor under bildande, inklusive toxicitet av sin omgivning och näringsvärdet i sina kostvanor. Förstärkning minne, förståelse, talutveckling och övergripande funktion hjärna, vitaminer såsom folsyra, vitamin B12 och vitamin C är avgörande i tidiga skeden av hjärnans utveckling. (Som alltid, prata med din läkare eller barnets barnläkare innan komplettera eller ändra din kost eller ditt barns kost.)

Vad är en multi-vitamin?

Vid tiden ett barn föds, över hundra miljarder hjärnceller har bildats. Näringsval i de första stadierna av livet kommer att ha en drastisk inverkan på hälsa, vitaminer ger bränsle som hjärnan börjar att forma. En multi-vitamin kan vara allt som behövs för en sund hjärnans utveckling, men se upp, många multi-vitaminer inte ger 100 procent av FDA: s rekommenderade dagliga intaget vitamin. De fungerar som en sammanlagd netto, delvis och heltäckande viktiga näringsämnen. En multi-vitamin kommer fortfarande att behöva stödjas av en hälsosam kost för att främja en bebis hela hjärnans utveckling.

Folsyra Grunderna

Folsyra är ett viktigt vitamin som behövs för ett barns hjärnans utveckling. En av åtta B-vitaminer, har folsyra en avgörande inverkan på utvecklingen av hjärnan och ryggmärgen. Om undernärda, brister såsom ryggmärgsbråck, hydrocefalus och anencefali är vanliga. Dess styrka kommer från grönsaker som spenat, senap greener och blomkål, och frukter såsom apelsiner, cantaloupemelon och jordgubbar, och lever, ärtor och nötter. FDA har även befäst jäst och korn med folsyra, ge saker som spannmål, bröd, pasta och ris en daglig dos av folat.

Kan Vitamin C Hjälp My Baby?

L-askorbinsyra, eller vitamin C, skapar signalsubstanser, vilket gör att hjärnan för att överföra information "från en nervcell till en annan." I och med detta är förståelsen ökat och en baby kan aktivt svara genom skrattar, lärande och kommunicera. Den oxiderade formen av vitamin C, dokosahexaensyra (DHA), har också visat sig vara värdefull i modersmjölks hjärnans utveckling. Finns i bröstmjölk, kan det öka intelligens, kognition och syn. Ännu bättre, dess effekter senast långt efter förlossningen, medhjälp i både tonåring och vuxen beteendeproblem. Citrusfrukter och juice, brysselkål, tomater, broccoli, rå paprika, jordgubbar och kiwi är primära källor till vitamin C.

Vitaminer för veganer

Vattenlösliga, behövs vitamin B12 för att säkerställa funktionen hos ett spädbarn hjärnan och nervsystemet och för att hjälpa till i produktionen av deras blod. Finns i animaliska produkter såsom ägg, mjölk, fisk, fågel och kött, kommer vitamin B12 skydda och hålla myelinvävnad frisk. Isolering och omgivande nervvävnad, myelinskidorna påskynda överföringen av elektriska signaler till hjärnan, vilket möjliggör snabb förståelse och svar. Vegetarianer behöver ofta lägga till en B12-tillskott till kosten under graviditeten för att stärka bröstmjölk. Om inga animaliska produkter eller B12 tillskott förbrukas, är en baby med hög risk för allvarliga och / eller bestående neurologiska skador.

Glöm inte D-vitamin

Sist men inte minst, är vitamin D. härrör främst från UV-strålar, kan D-vitamin påverkar ett barns minne, motorstyrning och inlärningsförmåga. Också i berikade mjölk och fet fisk, är nödvändigt för utvecklingen av storhjärnan D-vitamin. Ligger på toppen av hjärnstammen, är storhjärnan den största och mest detaljerade delen av hjärnan, spelar en dominerande roll i inlärning, minne och sociala funktioner. Studier har visat att prenatal brister i D-vitamin kan leda till en uppmjukning i en nyfödd skalle och rakitis.