XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Tre fördelarna med att äta mindre portioner

Öva del kontroll kan lära dig att vara nöjd äta mindre mat, som kan hjälpa dig både fysiskt och ekonomiskt. Den viktkontroll Information Network rekommenderar att du lär dig skillnaden mellan en servering och en del - även om dessa ord används ofta omväxlande - en portion är mängden mat noterat på näring fakta etiketten och en del är mängden av mat du väljer att äta.

Glukos och insulin

Din kropp visar den mat du äter - särskilt kolhydrater - till glukos, kroppens främsta energikälla. När du äter en stor del av livsmedel, glukosnivåer stiger snabbt. När blodet är översvämmad med glukos, släpper bukspottkörteln insulin för att flytta den glukos i dina celler för användning. Men snabbare glukosnivåerna stiger, desto mer sannolikt är det att din bukspottkörtel kommer att producera för mycket insulin, vilket leder till lågt blodsocker, kallad hypoglykemi. Din hjärna är luras att tro att du behöver mer glukos och du börjar känna sig hungrig, ofta med ett sug efter socker. Du kan undvika detta negativa cykel av högt och lågt blodsocker genom att äta små täta måltider. Att äta mindre portioner, men att äta oftare, kommer att hålla glukos och insulinnivåer stabila.

Viktminskning

Reglering av glukos och insulin produktion minskar vanligtvis matbegär, eftersom kroppen inte upplever hypoglykemi. Att äta mindre portioner kan bromsa cravings och bidra till att minska den totala caloric intag. Viktminskning är helt enkelt en matematisk ekvation - äta färre kalorier än du förbränner och din kropp kommer uppdelning lagrat fett att använda som energi. Skapa en resultat kalori underskott i viktminskning. Att förlora ett pund av fett, måste du trimma 3.500 kalorier från din kost. Cutting 500 kalorier varje dag bör resultera i att förlora ett pund varje vecka.

Spara pengar

Att äta mindre portioner kan hjälpa dig fysiskt och ekonomiskt. Ett sätt att öva del kontroll på restauranger är att beställa barnstora måltider, som i allmänhet är billigare än vuxna måltider. Eftersom portionsstorlekar på restauranger kan vara två, tre eller fler portioner, när maten levereras till ditt bord, be din server för en take-away behållare omedelbart och ta bort minst hälften av maten från din tallrik. Även om du kommer att betala för en måltid, genom att åtminstone hälften av din entree hem, kommer du att få två - eller flera - måltider till priset av en.

portionsstorlekar

Ett enkelt sätt att lära portion kontroll är att jämföra mat portionsstorlekar till varje dag föremål. Till exempel är en portion bakad potatis storleken på din näve och en servering av ost är storleken på en bit av tärningar och en servering av jordnötssmör - vilket är 2 matskedar - är storleken på en ping-pong boll . Medan du anpassa sig till att äta mindre, byta till mindre plattor; samma mängd mat ser ut mer när plattan är mindre. Enligt Centers for Disease Control and Prevention, desto mer mat du serveras, desto mer mat du äter. Om du köper mat i bulk, dela upp den i mindre snack-storlek påsar i förväg, vilket kommer att göra det lättare att äta bara en del i taget.