XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur tina en Rib Eye Roast i en mikrovågsugn

Mikrovågsugn, kallt vatten och kylskåp upptining är de tre säkra sätt att tina en rib-eye stek. Mikrovågsugn upptining är emellertid annorlunda, eftersom du måste koka köttet så snart det tinar. Detta beror på att mikrovågsugn upptining inte sker jämnt och chanserna är goda att utsidan av stek kommer att börja koka medan insidan fortfarande upptining. Omedelbar matlagning är då nödvändigt att förstöra bakterier som upptining temperaturer inte kan döda. Upptining en rib eye stek i en mikrovågsugn är det snabbaste upptiningsmetoden, men det kräver din uppmärksamhet under varje steg i processen.

Steg 1

Ta rib eye stek från frysen och läsa vikt etiketten. Multiplicera vikten av steken först med sex och sedan med åtta för att få de olika hur lång tid det tar för steken att tina. De flesta rib eye stekar är tre till åtta pund., Så till exempel om steken är 4 pund., Det kommer att ta 24 till 32 minuter för att tina.

Steg 2

Överför rib eye stek från originalförpackningen till en mikrovågsugn fat. Kör kallt vatten över steken för att lossa plast eller skum fack om det fastnar på steken.

steg 3

Ställ in steken i mikrovågsugnen och stäng dörren. Om mikrovågsugnen har en anpassad kontroll för upptining, ställ in den på "Beef" och ange vikten på steken. Om mikrovågsugnen inte har en sådan kontroll, ställ in effektnivån på "Low" och starta mikrovågsugn.

steg 4

Vrid rib eye stek och / eller rotera ugnsform enligt instruktionerna mikrovågsugnen ger om du har en egen kontroll. Om du tinar rib eye manuellt ställa in en äggklocka för omkring fyra minuter och slå sedan steken och rotera ugnsform. Återställ timer och fortsätta processen tills upptiningstiden är klar.

steg 5

Don ugn vantar, ta rib eye stek från mikrovågsugnen och koka det omedelbart.

tips

  • Vrid rib eye stek som är nödvändiga för användning av tång eller en spatel för att undvika piercing köttet och förlora juice när det kockar. Om du behöver använda händerna, tvätta dem i varmt tvålvatten före och efter beröring av rått kött.
  • Även om du kan behöva förlänga tillagningstiden, är det säkert att laga en rib eye stek som fortfarande är frusen. Du kan stoppa upptining när som helst och omedelbart börja laga steken med någon metod utom en långsam spis. Justera tillagningstiden vid behov och använd en stektermometer för att kontrollera doneness.

Saker du behöver

  • Mikrovågsugn maträtt
  • kökstimer
  • Spatel
  • Tång
  • Grytvantar