XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Kollagen förekommer naturligt och som vanligen i kroppen. Det är väsentligt för strukturen av muskler, brosk, ligament, senor och ben. Kollagen stöder också huden. Många människor tar kollagen kosttillskott för hälsan, eftersom anekdotiska rapporter talar om olika förbättringar. Men det finns lite forskning för att stödja idén att dessa tillägg faktiskt fungerar.

Ledvärk

Kollagen påstods att hjälpa människor med artrit och andra gemensamma relaterade problem genom att öka rörligheten och minska smärta.

kosmetiska Fördelar

Producenter av kollagen kosttillskott hävdar också att de förbättra utseendet på hår, hud och naglar.

utvärtes

Aktuella kollagen produkter är också tillgängliga för att förbättra hudens utseende.

Kollagen Injektioner

Injektion av kollagen av plastikkirurger är ett vanligt förfarande för att korrigera huden fördjupningar och rynkor, och fyllighet upp läppar.

Brist på forskning

Enligt Ray Sahelian, MD, lite forskning tyder på att kollagen kosttillskott kan behandla medicinska tillstånd, och att topisk kollagen kan inte tränga igenom överhuden, eftersom molekylerna är för stora och komplexa (se Resurser).

kyckling Kollagen

Sahelian inte citera två studier som tyder på att kyckling kollagen kosttillskott kan vara effektiva vid behandling av smärta, stelhet och svullnad av reumatoid artrit.

gynnsamma Studie

En annan gynnsam studie som citeras av Sahelian indikerar att ett kosttillskott som innehåller kollagen och en samling av proteiner och aminosyror bidragit till att förbättra rörligheten i lederna och flexibilitet hos idrottare.