XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur återhämta sig från en mastektomi


Hur mycket tid för att återhämta sig från en mastektomi beror på omfattningen och längden av den kirurgi, det allmänna hälsotillståndet hos patienten och efter läkarens postoperativa order. Omedelbart efter operationen kommer du att tas till uppvakningsavdelningen för noggrann övervakning medan kommer ut av effekterna av narkosen. At-home vård efter sjukhus återhämtning kan ta några veckor till flera månader. Läs vidare för att lära sig att återhämta sig från en mastektomi.

Instruktioner

Plan för att återhämta sig från en mastektomi

1 Inse tiden på uppvakningsavdelningen och sjukhus efter en mastektomi är bara början av resan att återhämta sig.

2 Räkna med känslomässiga återhämtningen att vara så intensiv som den fysiska. Att ha människor omkring dig som är stödjande och tillgängliga för dig är avgörande i arbetet med att återhämta sig från en mastektomi.

3 Organisera dig före operation. Du kommer att behöva all den mentala och fysiska energi är möjligt att hjälpa dig att återställa. Du behöver inte bli distraherad av rutinmässiga saker som du antingen kan delegera till någon annan eller ordna för att möjliggöra för återvinning.

4 Gör en lista över personer som du kan ringa när du känner dig ner eller ensam och hålla det nära. Bara att nå ut till någon kan hjälpa dig att göra det genom den svåra timmar.

5 Practice uppgifter som att borsta tänderna med den andra handen om mastektomi är på din dominanta sida. Genom att få ett försprång, kommer det inte vara ett sådant hinder att övervinna omedelbart efter operationen. Det kommer att finnas några dagar måste du ta det lugnt med den sida av kirurgi.

6 Uttryck din oro återhämtningstid och framsteg. Låt din läkare eller sambands hjälpa dig att arbeta genom någon ångest kan du om återhämtningsprocessen. Eftersom varje fall är unikt, din sjukvårdspersonal är redo att hjälpa dig att möta de utmaningar som väntar med en handlingsplan.

Hitta Life efter återvinning

7 Räkna återställningsprocessen att ske löpande, även efter det att behandlingen har avslutats. Du ska aldrig försöka att rusa din healing, även om andra inte ha krävt så mycket tid att återhämta sig. Kom ihåg att ditt fall är individuell för dig och ingen annan.

8 Lär av andra cancer överlevande hur man handskas med känslor av att känna cancern kunde återvända. Många lever i skräck medan andra kan leva varje ögonblick till fullo.

9 Practice allmänna god hälsa principer. Ät näringsrik mat och motion på lämpligt sätt. Detta hjälper till med psykisk och fysisk konditionering.

Tips

  • Kolla in den information som finns tillgänglig från American Cancer Society Cancer Survivors Network om program och tjänster för att hjälpa din återhämtning framsteg. Se avsnittet Resurser för en länk.