XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Återta din kropp, Post baby

Översikt

De flesta nyblivna mammor känner deras kroppar behöver tid att läka och studsa tillbaka till vad de brukade vara. Frågan är, hur mycket tid? Våra experter förklara vad som händer fysiskt och känslomässigt direkt efter förlossningen och vad som kan göras för att påskynda återhämtningen i de friskaste möjliga sätt. Det kan hjälpa att veta vad man ska förvänta sig av din kropp när du är klar väntar.

Jag varna nya mammor att börja långsamt. Din kropp har gått igenom en hel del. Ge det tid den behöver för att återhämta sig.


Jennie Brooks, hälsa expert och nutritionist

kropps Basics

Med alla de förändringar i hudens elasticitet, eventuella stygn och bäcken frågor, kan födelse lämna din kropp känna sig som en krigszon. Dr Suzanne Gilberg-Lenz, en förlossningsläkare baserat i Beverly Hills, Kalifornien, sade att göra med att trauma är det första steget till återhämtning.

"Den fysiska påfrestningen av en vaginal förlossning inkluderar ömhet, som råkar upp till 70 procent av kvinnorna," sade Gilberg-Lenz. "Det kommer också att svälla för de kvinnor som hade lång arbete, men dessa är kortsiktiga obehag -. En till två veckor"

En allvarlig laceration eller riva händer i mindre än 4 procent av förlossningar. Det kan leda till extra smärta och eventuell tarminkontinens. Vanligare, säger Gilberg-Lenz, är urininkontinens som kan dröja sex veckor till tre månader. Om detta händer dig, inte panik eller tror att det är för evigt.

"Det händer på grund av att bäckenbottenmuskulaturen försvagas av förlossningen och tar tid att läka", säger Gilberg-Lenz, som har varit med på "i dag" och "Dr Drew Lifechangers."

Det finns en annan faktor i bäckenet återhämtning. I den tredje trimestern, släpper kroppen hormonet relaxin, som hjälper bäcken ligament sträcka att rymma förlossningen. I vissa kvinnor som ger på kort sikt bäcken slapphet som Gilberg-Lenz sade kan öka smärta i nedre ryggen. Efter födseln, all böjning och lyft du ska göra kan öka risken för mer rygg- och nacksmärta.

Slutligen finns det fötterna. Ja, det är sant, en mors fötter växer ofta under graviditeten på grund av hormonella ökningar.

"Jag gick från en 7 1/2 till 8, sedan en 8 1/2", säger Gilberg-Lenz. "Tack och lov Jag slutade med barn."

Den emotionella Recovery

När det gäller att ta hand om din emotionella hälsa som en ny mamma, först och främst är att ge dig själv en paus känslomässigt. Du kan bara göra så mycket. Gilberg-Lenz säger att du inte behöver ge efter för "några dumma supermom fantasi mentalitet."

"Du måste äta och dricka och ta dina vitaminer, du måste vila när barnet vilar", sade hon. "Om du inte tar hand om dig själv du kan inte ta hand om någon annan."

Du måste också luta sig mot andra. Gilberg-Lenz säger att gruppen kan vara professionella människor för hälsoproblem eller vänner och familj för hushållssysslor och shopping. Summan av kardemumman är att du inte kan göra allt, och du bör inte känna att du måste försöka.

"Om att ha ett barn inte lär dig vikten av gemenskap, ingenting kommer", sade hon.

Familj och vänner kan också hålla ett öga på den nya mamma för symtom på postpartum depression. Om blues går på mer än två eller tre veckor, eller fem eller sex timmars sömn för tre nätter en rad inte åter moderns energi, kan det dags att kalla in en läkare.

Bindning med barnet under denna tid är ett stort känslomässig upplevelse. Familjeterapeut Michelle Barone säger att hålla ditt barn nära, med massor av hud mot hud kontakt.

"Göra ögonkontakt, leka och sjunga är alla sätt att engagera och ansluta med ditt barn", sade hon. "Vissa mammor tycker om att göra en massage klass, eller en mamma och jag grupp att lära sig olika sätt att ansluta."

Bo bunden med din make betyder också. Barone råder dig att göra omvårdnad som ett lag när det är möjligt.

"Du både lära sig om barnet och skapa en ny dynamik i familjen", sade hon. "Sharing (nyheter) om dagen och hålla intresserad av vad som händer med din make är ett sätt att hålla kontakten."

Gilberg-Lenz förespråkar också "få utanför för frisk luft, även om det är bara för fem minuter varje dag." Hon säger också att du ska behålla din dagliga egenvård vanor, såsom en varm dusch.

"Du kommer att bli förvånad över hur snabbt de (tryck) faller i glömska och hur bra det känns att göra det", sade hon.

Äta gott, motion Höger


Jennie Brooks är en Charleston, South Carolina-baserade holistisk hälsa expert och nutritionist. Hon äger B FIT, en personlig träning och fitness utbildningstjänst, och har specialiserat sig på att hjälpa kvinnor att återfå sin hälsa och kondition efter förlossningen. Fokus måste ligga på barnets vikt frågor, inte hennes egen.

Brooks säger att hålla sig till hela livsmedel som "bearbetning livsmedel minskar dess näringsvärde densitet." Du kan få den mest för pengarna med grönsaker, frukt, bönor, frön och nötter - utom jordnötter. Alla av dem, sade hon, är toppnäringsrika livsmedel.

Hon påpekar också att brist på sömn kan leda till dåliga matvanor beslut.

"Låt oss inse det, du kommer aldrig att sova så gott som du gjorde innan din söta packe av glädje kom", sade hon. "Det är lätt att gå för snabb energi fixar som koffeinhaltiga drycker och sockerhaltiga livsmedel, men denna korta tid uppskov kommer att leda till långsiktig energibrist, irritabilitet, sömnsvårigheter och total utmattning."

Brooks rekommenderar dig att hålla frukt till hands och göra stora partier av smoothies. Du kan frysa dem om du vill ha en praktisk behandling.

Nötter och frön är också på sund kropp menyn. Torkad frukt med mandel, valnötter, pistagenötter och frön, såsom solros, "göra ett bra hälsosamt mellanmål under chips, kakor och andra förädlade livsmedel någon dag", sade hon.

Såvitt utöva går, säger Brooks det bör inte vara allt om att få din pre-baby kroppen tillbaka supersnabb.

"Jag varna nya mammor att börja långsamt", sade hon. "Din kropp har gått igenom en hel del. Ge det tid den behöver för att återhämta sig, vanligen två till sex veckor."

Hon råder börjar med promenader eller promenera med ditt barn och försiktig stretching.

"Hoppa tillbaka till din gamla träningsrutin eller begå till fyra veckor P90X kan slå tillbaka", sade hon. "För en, overexerting själv utan gott om tid att vila kommer bara att leda till energibrist, och din kropp kommer att krascha."

Slutligen, om du ammar, Brooks sade högintensiva eller alltför långa perioder av träning kan bryter mjölkproduktionen.

"Var uppmärksam på hur din kropp reagerar och planera din träningsprogram följaktligen", sade hon.