XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Rätt kost är nödvändig för att upprätthålla leverfunktion. Paternal nutrition är tillhandahållandet av näringsämnen direkt in i blodströmmen. I syfte att tillhandahålla parenteral nutrition under stadier av leversjukdom är att förhindra undernäring när normalt ätande är inte tillämplig.

paternal nutrition

Fader näring är bara lämpligt när interna näring, eller ger näring genom mag-tarmkanalen, är inte giltigt.

leverfunktion

Levern är det största körtel i kroppen och innehåller två huvuddelar, den högra och vänstra loberna. De huvudsakliga leverfunktioner är att hjälpa till vid metabolismen av kolhydrater, protein, och fett, lagring och aktiveringar av vitaminer och mineraler och utsöndring av galla. Leverceller och gallgångar bildar galla som är nödvändig för absorption av fett.

Leverfunktions Nutrition

Bibehålla eller återvänder till en hälsosam kost tillstånd kan också bidra till att minska utvecklingen av någon leversjukdom. Normala rekommendationer används för att upprätthålla leverfunktionen, men ökade kalorier och protein är nödvändiga i fall av leversjukdom, transplantation eller befintlig undernäring.

lever~~POS=TRUNC sjukdomar~~POS=HEADCOMP

Levern spelar en viktig roll för att upprätthålla näringsstatus. Karakteristiska leversjukdomar skada gallgångarna.

Leversjukdom parenteral nutrition

Parenteral nutrition beror på individuella behov tillhandahålls av läkare och dietister. Vid leversjukdom faderlig näring kommer att ge adekvat protein, fett och kolhydrater tills normalt ätande kan återupptas.