XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Best Diet för kvinnor med PCOS

Polycystiskt ovariesyndrom, eller PCOS, är den vanligaste hormonella störningar hos kvinnor i barnafödande ålder. Drabbar 1 av 10 kvinnor, orsakar detta syndrom hypofysen och äggstockarna att överproducera hormonet androgen. Även om orsaken till PCOS är okänd, är det troligt att insulinresistens spelar en viktig roll i hyperadrogenism. Insulinresistens minskar kroppens förmåga att bearbeta insulin och kontroll blodsockernivåer. Därför är särskilda kost överväganden rekommenderas.

Kolhydrat diet

Best Diet för kvinnor med PCOS

Många dieter har undersökts i samband med PCOS, inklusive låg kolhydrat, låg fetthalt och lågt glykemiskt index, men Academy of Nutrition och Dietetics tyder på att en kolhydrat diet är den bästa kosten metod för behandling av PCOS. Om du har fått diagnosen PCOS bör du begränsa ditt intag av raffinerat spannmål och enkla kolhydrater som godis, saft, läsk och koncentrerade sötsaker. Dessa livsmedel är lättsmält och orsaka en snabb stegring i blodglukos. Med insulinresistens, är kroppen inte kan kompensera för denna snabba spik. Välj komplexa kolhydrater, som är högre i fiber, fördröja matsmältningen och frisläppandet av glukos i blodet. Rekommenderade livsmedel inkluderar oraffinerat eller fullkorn såsom fullkornsvete bröd och pasta, brunt ris, fiberrik spannmål och bönor.

Protein och fett

Best Diet för kvinnor med PCOS

Tidskrävande komplexa kolhydrater i kombination med protein eller fett kommer att arbeta för att fördröja frisättningen av glukos i blodet och hålla blodsockret från tillsatta. Välj fem till sex hela vete kex och låg fetthalt string ost för ett hälsosamt mellanmål. Vid planering av måltider och snacks, se till att bunta ihop komplexa kolhydrater med protein eller fett för bättre blodsockerkontroll.

ytterligare rekommendationer

Best Diet för kvinnor med PCOS

Andra kostrekommendationer inkluderar begränsa eller eliminera mättade fetter och transfetter ur kosten medan inklusive mono och fleromättade fetter, som olivolja och avokado. Mättade fetter, såsom smör, förkorta och animaliska fetter, är fasta vid rumstemperatur. Det föreslås också att du dricker minst åtta glas vatten om dagen och ta en multivitamin och kalciumtillägg

Vikten av motion

Best Diet för kvinnor med PCOS

Motion är också nyckeln i att behandla PCOS. Viktminskning spelar en viktig roll, som fetma och insulinresistens är direkt relaterade. Inte bara utövar hjälpa till att sänka blodsockernivåer, men viktminskning kan bidra till att minska insulin och androgen nivåer. Däremot kan viktminskning vara svårt om du lider av PCOS, som viktökning och svårigheter med viktminskning är båda komplikationer av syndromet. Minska totala kaloriintaget är ett effektivt sätt att nå en hälsosam vikt.