XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Back Acne Hem Behandling

Ingen är säker på vad som orsakar tillbaka akne. Det inträffar vanligtvis efter puberteten, enligt Daniel Kern av Acne.org, och är ett resultat av överaktiva olja körtlar, bakterier och avgivande av hudceller som täppa till porerna. Acne mechanica är en form av akne som uppstår när huden är upprepat irriterad. I detta fall bär åtsittande kläder, ryggsäckar, och med hjälp av träningsutrustning som gnuggar din rygg och axlar kan förvärra finnar.

Hudvård

Eftersom acne orsakas när porer bli igensatta med olja, döda hudceller och bakterier, är det viktigt att hålla ryggen ren. Även om du inte kommer att stoppa produktionen av talg, oljan som produceras i talgkörtlarna, kan du minimera mängden av oljor dina körtlar producerar. Enligt en studie från 2008 publicerades i "Journal of Physiological Anthropology" deltagare som tvättade deras hud på morgonen med tvål och vatten som produceras mindre talg i fyra timmar efter deras dusch.

topiska behandlingar

De mest effektiva over-the-counter läkemedel som används för att behandla akne är bensoylperoxid och salicylsyra. För milda finnar, men kan du kunna klara sig med hjälp av ett hem botemedel. En havregryn mask med honung kan hjälpa till att lugna irritation som orsakas av akne och döda bakterier. Enligt Beauty Brains, en webbplats av forskare som arbetar inom kosmetikaindustrin, har honung antibakteriella egenskaper. Även om det inte är känt säkert om honung kan rensa akne, skönheten Brains säga honungens antibakteriella mekanismer kan bidra till att döda P. acnes, de bakterier som orsakar finnar.

Diet

Det är bevisat att det inte finns något samband mellan choklad, fet mat och akne. Det betyder inte, dock, att sambandet mellan akne och kost är obefintlig. Eftersom hormoner spelar en viktig roll i akne orsakssamband, får livsmedel som påverkar dina hormoner vara ansvarig, åtminstone delvis, för din rygg akne. I en undersökning från 2005 publicerades i "Journal of American Academy of Dermatology," forskare Clement A. Adebamowo, MD, tyder på att hormoner i mjölk kan ha bioaktiva egenskaper. Ta ledigt från att dricka mjölk för cirka sex veckor, den tid det tar för de flesta hudvårdsmedel för att träda i kraft, om din akne försvinner, du vet att det finns ett samband.

hormoner

Hormonet hjälpcenter i New York rapporterar att acne är en hormonell rubbning. Androgener i blodet, som påverkar män och kvinnor, stimulerar talgkörtlar. I en rapport från 2005 som publicerades i "Seminars in kutan medicin och kirurgi," forskare Loren Cordain, PhD, visar att lågt glykemiskt livsmedel kan ha terapeutisk potential vid behandling av akne eftersom de minskar hormoner i blodet som ökar talgproduktionen.

överväganden

Om du lider av rygg akne, kanske du vill göra några ändringar som kan ha omedelbara resultat. Daniel Kern av Acne.org föreslår bär löst sittande skjortor. En tight topp kan irritera ryggen och gör din akne svårare att behandla. Också undvika att bära ryggsäckar. Förutom att gnugga ryggen, kan ryggsäckar också leda till att du svettas. Medan svettning inte orsakar akne, kan det hindra porer från att släppa döda hudceller och kraft skräp kväva dina hårsäckar. Täck alltid gymutrustning med en handduk och bära rena skjortor som håller din rygg helt täckt. Det är osäkert hur mycket bakterier finns på gym-utrustning. Ändra dina lakan ofta. Bladen kan absorbera oljor produceras av talgkörtlar.

varningar

Efter cirka sex veckor att arbeta med huskurer, bör du börja se resultat. Om din rygg akne inte svarar på behandlingen, är det viktigt att starta en regim med hjälp av utvärtes läkemedel. Om din akne är måttlig till svår, du är i riskzonen för ärrbildning. Dessutom är det viktigt att köra alla akne-behandlingsregim med din läkare eller en hudläkare.