XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Beroendeframkallande personlighet & amp; Rökning

Personer med beroendeframkallande personligheter är mer benägna att bli rökare. Till exempel, tunga rökare är mer benägna att bli storkonsumenter, enligt en rapport 2007, "alkohol och tobak", utgiven av den federala National Institute on alkoholmissbruk och alkoholism. Om du har en beroendeframkallande personlighet, dina personlighetsdrag innebära en risk för rökning och andra beroenden.

beroendeframkallande personligheter

Människor som röker, dricker eller gör droger till överskott har ofta beroendeframkallande personligheter. En artikel från Encyclopedia of Psychology, 2001 "Addiction / beroendeframkallande personlighet", förklarar att människor med beroendeframkallande personligheter ofta använder missbruk att lugna ångest och andra obehagliga känslor. De förnekar ofta att de har ett beroende, trots försök och upprepade gånger misslyckas med att sluta. De ignorerar de dåliga effekterna av missbruk.

Rökning och missbruk

Sambandet mellan rökning och andra beroenden som alkoholism har bekräftats av forskning som visar att 70 procent av alla alkoholister är storrökare, enligt socialarbetare Carolyn Schaefer Placko studie av tobaksberoende bland alkoholister, "Rökning Gun: Nikotin användning och återvinning från Chemical Beroende." En studie från 2007 av Columbia University National Center på narkotikamissbruk och missbruk visade att tonåringar som röker är nio gånger större risk att missbruka alkohol och 13 gånger mer benägna att använda illegala droger.

nikotinberoende

Att sluta röka kan vara svårt, eftersom du kämpar både din beroendeframkallande personlighetsdrag och fysiska beroende av nikotin i tobaken. American Heart Association listar följande abstinenssymtom: irritabilitet, ångest, nedstämdhet, koncentrationssvårigheter, rastlöshet och viktökning. Rökning orsakade död banbrytande psykiater Sigmund Freud, som kunde ge upp kokain, men inte hans cigarrer. Rökning dödade också Bill Wilson, grundare av Anonyma Alkoholister, som vann sin kamp mot alkohol, men kunde inte ge upp sina cigaretter.

sluta röka

Du kan gå "cold turkey" och helt enkelt sluta röka en dag, men människor behöver ofta mer hjälp. Recovery program brukar ta itu med både dina beroendeframkallande personlighet tendenser och din fysiska beroendet av nikotin genom rådgivning, nikotin hudfläckar, tuggummi eller sugtabletter att lindra suget efter nikotin, antidepressiva bupropion och många andra strategier. Den federala byrån för Healthcare för forskning och kvalitet erbjuder en gratis nedladdningsbar PDF broschyr, "Hjälp för rökare och andra tobaks Användare", som beskriver olika taktiker för att sluta röka och föreslår att du anlita din läkare att hjälpa dig att skapa en rökavvänjning plan.

persistens Nödvändigt

Du kan försöka att sluta röka flera gånger innan du lyckas bryta sitt missbruk. Barb Tarbox, en tidigare kanadensisk modell och anti-rökning aktivist, som dog vid en ålder av 42 från cancer orsakad av hennes rökning missbruk, hade dessa ord av uppmuntran för rökare, noterat på Tobacco.org. "Du är allt så mycket över detta Du "re intelligent. du är energisk. du har världen innan du i handflatorna. Alla drömmer du är möjlig. Men om du vandrar den väg jag gick, är detta den väg du kommer att gå. Och jag inte inte ha någon av er någonsin att gå denna vandring. "