XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kan inversion tabeller Hjälp med Spinal stenos?

Spinal stenos är ett tillstånd som kan orsaka smärta eller domningar i rygg, ben, nacke, axlar eller armar. Andra symtom är svaghet eller förlust av känsel i armar och ben, balans frågor, och urinblåsa och tarm problem. Dessa symtom är smärtsamma och kan orsaka en minskad livskvalitet. När du söker behandling för spinal stenos, kan du inkludera inversion bord terapi som en av dina alternativ. En inversion bord är en utrustning som placerar dig i ett omvänt läge, vilket minskar eller eliminerar gravitations kompression på kotorna.

Definition och orsaker

Kan inversion tabeller Hjälp med Spinal stenos?

Spinal stenos är förträngning av din ryggrad, kroppsstruktur som normalt skyddar din ryggmärg. Denna förträngning kan skapa ett tryck på ryggmärgen. Ofta orsaken till spinal stenos är åldersrelaterad, till följd av artros, degeneration av vertebrala diskar eller förtjockning av ligament som håller ihop benen i ryggraden. Andra orsaker till detta tillstånd omfattar skada, tumörtillväxt eller bensjukdomar i ryggraden.

icke-kirurgiska behandlingar

Innan du överväga operation som en behandling för spinal stenos, först undersöka icke-kirurgiska behandlingar. Du kan lindra vissa symptom med over-the-counter metoder såsom antiinflammatoriska läkemedel eller smärtstillande medel, kortisoninjektion för att minska inflammation i ryggmärgsområdet, eller nervblockad injektioner för att blockera smärta. Din läkare kan också ordinera stärka och stabilisera övningar, eller begränsa vissa aktiviteter som gör dina symptom förvärras. Du kan behöva bära en ländryggen stag för att stödja din ryggrad.

alternativa behandlingar

Kan inversion tabeller Hjälp med Spinal stenos?

Du kan använda alternativa terapier för att behandla spinal stenos, antingen i stället för eller i kombination med andra behandlingar. Enligt National Institute of Arthritis och muskuloskeletala och hudsjukdomar, vissa patienter rapporterar framgång med akupunktur terapi. Ett annat alternativ behandling är kiropraktik. Kiropraktorer justera ryggraden för att återställa normal ryggraden rörelse och funktion, och därigenom minska smärta och symptom i samband med spinal stenos. Forskning som publiceras i "British Medical Journal" 2006 drar slutsatsen att kiropraktisk behandling är sannolikt att vara till nytta både i akuta och kroniska fall av ryggont.

Inversion Tabell Therapy

Gravitation assisterad dragning, eller inversion, kan hjälpa vissa spinal stenos patienter. Denna terapi utnyttjar en dragkraft på ryggraden för att öka utrymmet mellan kotorna och minska trycket på de drabbade nerver. Sammantaget har inversion bord terapi visat resultat för att minska ryggsmärtor. En studie av F. Sheffield i "Archives of fysikalisk medicin och rehabilitering" följde 175 patienter som var oförmögen att arbeta på grund av olika typer av ryggsmärtor. Efter åtta inversion bord behandlingar, 155 av dessa patienter kunde återvända till sina jobb på heltid. Vid behandling specifikt för spinal stenos, men det finns inga tydliga tecken som stöder effektiviteten av inversion bord terapi. Även om denna terapi kan tillfälligt sänka de symptom orsakade av spinal stenos, kommer det inte att minska förträngning av ryggraden indikativ av tillståndet. Inversion bord terapi kan vara lämplig som ett komplement till andra behandlingar som är tillgängliga för spinal stenos.