XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Bukspottkörteln är ansvarig för att producera insulin du behöver för att bryta ner socker i blodet och förvandla dem till energi för dina celler. När bukspottkörteln inte producerar tillräckligt med insulin eller dina celler vägrar att acceptera det insulin som produceras, har du vad som kallas typ 2-diabetes. Det kan vara allvarliga, men om du vidta försiktighetsåtgärder och nödvändiga åtgärder, inte typ 2-diabetes inte hindra ditt liv.

Diet for Life

Typ 2-diabetes kan vara förödande, men när hanteras på rätt sätt kan det faktiskt förlänga livet. Grunderna bakom en bra diabeteskost är ersätter hälsosam mat val för allt skräp vi lägger i våra kroppar. Dessa är inte bara diabetes val, de är livsval som hjälper dig att kontrollera din vikt och din problem med insulin samtidigt.

kolhydrater

Med typ 2-diabetes, kan du fortfarande äta många av de livsmedel som du haft innan diagnosen villkoret. Men du måste vara smart om det. Livsmedel som innehåller mycket fett, kolhydrater och sockerhalt måste subjektivt avfärdas vid vissa tidpunkter. Kolhydrater är särskilt intressant eftersom det finns tre typer, varav två kan höja blodsockernivåer (stärkelse och socker). Även om det är bäst att begränsa ditt intag av socker och stärkelse kolhydrater, fiber kolhydrater är okej. Du hittar dessa i bönor och spannmål. Personer som har haft diabetes under en tid är ganska väl bevandrad på räkna mängden dåliga kolhydrater i livsmedel och hur många de har ätit under dagen.

fetter

Ungefär som kolhydrater, kan fett vara både dåligt och bra för dem med typ 2-diabetes. Eftersom diabetes ökar risken för hjärtsjukdom, är det bra att undvika hög kolesterol fetter. Mättat fett finns i bearbetade livsmedel kan vara särskilt skadligt, eftersom de är också mycket kolesterol och kan täppa till artärer och blodkärl. Helmjölk, fett kött, smör och sås är livsmedel för att undvika. Vissa fetter, å andra sidan, kan faktiskt sänka kolesterolnivån. Dessa enkelomättade fetter innehåller avokado, olivolja och sesamolja, och olika typer av nötter, inklusive jordnötter. Omega-3 fettsyror, en annan bra val för att sänka det onda kolesterolet, finns i livsmedel som fisk, linfrö och tofu.

Dessert

Människor som har diabetes antar ofta att äta något sött någonsin igen är helt uteslutet. Men det är inte sant. Du kan äta vad du vill bara så länge som du förstår att du kan behöva offra något annat senare. Eftersom sötsaker är ofta mycket kolhydrater via socker, måste du se till att vad du äter passar i din carb räknar beräkningar. Mörk choklad och mycket ren choklad i allmänhet lägre i kolhydrater, men kontrollera förpackningen för att avgöra exakt hur många kolhydrater du tar i. Om du vill äta godis, kan du. Men inte göra det till en daglig sak. Reservera godis för söta gånger i livet istället.