XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Catfishing Rods & Reels


Havskatt dominerar fisk i södra USA. De är botten matare, vilket innebär att de vanligtvis simmar nära botten av sjöar och vattendrag. Det finns också många typer av havskatt. Fånga dem med en spö och rulle är ganska lätt - om du har rätt spö och rulle.

Olika typer av Catfish

Blå havskatt finns i Ohio, Texas, Missouri och områden runt Mississippifloden. De kan nå längder på 2 fot och väga upp till 40 lbs. Flathead havskatt gömmer oftast i grottor, stockar och springor, och finns i Mississippi, Texas, New Mexico, North Dakota och Missouri. De kan väga mer än 50 pund., Och en del väger upp till 100. Gul Bullhead havskatt finns i Texas, liksom delar av centrala USA de är en av de mindre sorter av havskatt.

Handling

Havskatt thrash våldsamt när den har fångats. En fiskespö agerande mäts genom hur mycket stången kurvor. Slow-action stänger böja hela längd stavens axel. Medel åtgärd stavar böj i mitten av skaftet. Snabb-action stavar böj runt spetsen av skaftet. Alla stavar har konor. Snabb-action stavar har korta konor, medan långsam verkande stavar har långa konor. Tyngre havskatt kräver snabba action stavar, medan ljusare havskatt kräver endast långsamt till medelåtgärds stavar. Flathead och blå havskatt är lättare att fånga med snabbverkande stavar. Gul Bullhead havskatt med framgång kan fångas med en medellång eller-långsamma stav.

Kraft

Stavens material och tjocklek avgöra hur mycket kraft som behövs för att böja stången. Detta kallas kraften i staven. Du kan tala om hur mycket makt staven har genom sin linje vikt betyg. Många människor förväxlar makt och handling, men makt är det som avgör hur tungt en fisk kan fångas. Blått och flathead havskatt kräver normalt mer spö makt än gul bullhead havskatt.

Känslighet

Fiskespö känslighet är vad överför vibrationer från lina och spö till din hand. Detta är viktigt, eftersom du vanligtvis börjar rulla linjen i när du känner en bit. Om du inte känner den första tuggan, kan du förlora fisken. Stavens material bestämma dess känslighet. Boron stavar är den mest känsliga. Grafitstavar har medelhög känslighet, och glasfiberstavar har den minsta mängden av känslighet.

rullar

Fånga en havskatt kräver mer än en bra fiskespö. När du känner en havskatt bita ditt bete och krok, måste du rulla den i. De flesta av havskatt sportfiskare använder bete gjutning rullar. De är också vanligt förekommande i Bass Fishing. På ett bete gjutning rulle, är fiskelinan lagras på en lager stöds roterande pall ligger på toppen av staven. Bast gjutning rullar är oftast gjorda av mässing eller järn kugghjul, och de är justerbara för att passa önskad linje spänning. De har en handvev som används för att veva in fisken efter att den är på kroken. Att kasta en linje med denna typ av rulle, helt enkelt flytta stången bakåt, hålla tummen på hjul, och sedan släppa tummen medan knäppa staven framåt.