XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man fixar en cykel däck läck


Punkteringar är en del av livet när cykling. De flesta cykeldäck använder innerslangar för att hålla däcket runt och funktionell. Hål och punkte hända när det inre röret äventyras. För att reparera däcket platt, fixa det inre röret punktering. Bär en liten innerröret patch kit för att rätta till dessa irriterande lägenheter vid ridning.

Instruktioner

1 Ta bort hjulet med punktering från cykeln. De flesta cyklar använder snabblåsen för att åstadkomma detta. Tryck på snabbfrigöringsspaken nedåt och grepp bromsarna och dra bromshuset för att frigöra bromsen och dra hjulet ut från ramen.

2 Skruva röret locket och skjut en av däck spakar mellan fälgen och däcket kanten. Skjut spaken runt utsidan av fälgen - läppen som inrymmer själva däcket. Detta lösgör däcket från fälgen, så att du kan ta bort det inre röret. Dra ut slangen från däcket.

3 Grip och applicera tryck på innerröret går runt i en cirkel. Force tryck på röret som du ansöker till en tandkrämstub. Håll slangen mot örat när du tvingar detta tryck på röret och lyssna efter läckan. När du hör läckan, isolera punktering delen av röret.

4 Sand punkteringen med sandpapper från patch kit. Detta gör gummit grov så limmet har fler porer för att ställa in med plåstret. Ta en av gummi patchar från satsen och applicera limmet ur satsen till baksidan av plåstret. Tryck på lappen till punktering området.

5 Håll plåstret på röret i fem minuter för att ställa limmet. Låt limmet torka i minst 10 minuter. Ta tag i insidan av däcket medan limmet torkar och kör fingrarna runt insidan av däcket för att känna efter några vassa stenar, glasskärvor eller taggar som kan ha punkterade innerröret och ta bort dem.

6 Spread babypuder runt insidan av däcket för att göra att trycka det inre röret tillbaka in i däcket lättare. Driva det inre röret i däcket och rikta luftventilen till munstycket hålet på fälgen. Skjuta in munstycket i fälgen lufthålet och skjuta däcket tillbaka på den inre kanten av fälgen. Pumpa slangen tillbaka upp, placera hjulet tillbaka på cykeln och fortsätta rida.