XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man gör Ansiktshår växa snabbare & amp; tjockare

Tjock, full ansiktshår har historiskt sett varit en symbol för makt, robusthet och manlighet i vissa kulturer. Växande helskägg eller bara en mustasch kräver en del tålamod och uthållighet, eftersom hastigheten håret växer och hur tjock det kommer in beror till stor del på genetik och nivåer av testosteron. Även naturen dikterar din hårväxt, kan du ta några steg för att hjälpa den på traven.

Steg 1

Ät rätt och få massor av vila. Det låter som sunt förnuft, men tillståndet i ditt ansiktshår direkt motsvarar hälsan hos din kropp. Införliva proteinrika livsmedel, såsom fisk, ägg och bönor, i din kost. Minska spänningar i ditt liv, och få en hel natts sömn. Leonora Doclis, Senior trichologist vid Belgravia Centre, rapporterar att stress faktiskt kan orsaka håravfall.

Steg 2

Komplettera din hälsosam kost med vitaminer och mineraler visat sig förbättra hårväxten. San Diego-baserade hudläkare Jeffrey Benabio rekommenderar tar 2,5 mg biotin dagligen. Andra kosttillskott som kan öka ansiktshår tillväxt inkluderar, men är inte begränsade till, vitamin B6, C och E samt betakaroten, nässlor och linfrö olja. Rådgör med din läkare innan du påbörjar ett tillägg rutin och diskutera lämplig dos för varje.

steg 3

Åta sig att odla ditt ansiktshår. Många potentiella skägg och goatees får rakat av vid första tecken på klåda. Det kommer att ta minst fyra veckor för din ansiktshår att växa i helt, och du kommer att tvingas till en period av obekväma klåda. Motstå frestelsen att raka det och så småningom hår i ansiktet kommer att mjukna. Inte heller trimma eller forma din ansiktshår för den första månaden, eftersom håret växer i olika hastigheter på olika delar av ansiktet.

steg 4

Arbetet med vad du har. Till skillnad från håret på toppen av huvudet, kommer ditt skägg inte täcker alla områden i ditt ansikte. Genetik och hormoner bestämma tjockleken på ditt ansiktshår. Om det visar sig att du har en tjock skägg, kan du bara forma den runt halsen och kindben. Men om du har några tunna fläckar på kinderna och hakan, överväga idrotts ett bockskägg eller mustasch.

varningar

  • Placera inte minoxidil i ansiktet. Även om det teoretiskt skulle kunna hjälpa till i ansiktshår tillväxt, det är inte FDA-godkända för detta ändamål och om misstag intas det kan orsaka en farlig blodtrycksfall.

tips

  • Med hjälp av en mild, over-the-counter steroid kräm som hydrokortison en procent kan ge dig en viss lättnad från klåda.
  • Om du utvecklar torr hud eller fjällande utslag under uppväxten din ansiktshår, använda mjällschampo två eller tre gånger i veckan.

Saker du behöver

  • hälsosamma livsmedel
  • Vitaminer och mineralämnen