XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
En Labral Tear i höftleden

Acetabular labrum är en fibrocartilaginous ring runt sockeln komponenten av höftleden. Funktioner i labrum inkluderar stötdämpning, gemensam smörjning, förbättra ledstabilitet och hjälpa till att fördela krafter. Labrum tårar kan uppstå akut eller kronisk degeneration. Tårar är svåra att diagnostisera med endast en fysisk undersökning. Behandlingar involverar antingen ej verksam metoder eller kirurgiska metoder eller båda.

symptom

LabRum tårar kan orsaka smärta i främre delen av höften eller i ljumsken. Det finns också svårigheter med att förflytta höftleden. Patienter kan ha samband popping, fånga och klicka förnimmelser med rörelse i höftleden.

orsaker

Enligt Dr Meghan Groh vid institutionen för fysikalisk medicin och rehabilitering på Mount Sinai Hospital i New York City, historiskt, var labrum tårar i samband med halkade kapital epifysen, Legg-Calvé-Perthes sjukdom, större höft strukturella avvikelser och hög hastighet trauma, såsom den i en bilolycka eller falla. Isolerade traumatiska tårar av acetabular labrum håller oftare diagnosen, men på grund av sportevenemang skador och trauman. Det finns också mer forskning i dessa dagar i anslagsvillkor ben och mjukvävnadsstrukturer i höften leder till labrum tårar.

komplikationer

Höftleds labrum tårar kan ändra mekaniken i höftleden, vilket leder till en potentiellt ökad risk för hip artrit. Detta har inte, men definitivt bevisat.

Diagnos

Diagnos är mycket svårt att uppnå genom klinisk examen ensam. Patienter går ofta till flera leverantörer och få någon definitiv diagnos baserad på symptom och klinisk undersökning. Ibland finns det smärta med hip förlängning, känd som McCarthy tecken. Avbildning kan vara till hjälp. Vanligt röntgen kan avslöja benig anatomi tyder på onormal höft utveckling som kan predisponera en individ till en höftleds labrum tår. MR artrografi, där kontrast färgämne sprutas in i leden, kan hjälpa radiologen ställa en diagnos. Närvaron av en paralabral cysta gör det mer sannolikt att det finns ett labrum tår. Kirurgen kan också göra en artroskopi förfarandet i höftleden och direkt visualisera acetabular labrum tår.

Behandling

Behandling för tårar av acetabular labrum innebär vila från aktivitet, isbildning gemensamma, antiinflammatoriska läkemedel och sjukgymnastik. Sjukgymnastik kommer att stärka och sträcka ut musklerna runt höftleden. När ej verksam åtgärder misslyckas med att förbättra symtomen, kan en kirurg använda en artroskop i operationssalen för att titta på tår. Kirurgen kommer sedan städa upp någon trasiga vävnad och reparera eventuella avvikelser. Artroskopet är en liten kamera som kirurgen använder, tillsammans med små snitt för instrument, för att utföra den kirurgiska proceduren.