XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Varningsskyltar för försenad utveckling


Barns utveckling i ett tidigt skede i livet är avgörande för tillväxt och utveckling genom de senare åren av barnets liv. Katie Krantz, legitimerad arbetsterapeut vid barnsjukhuset i Detroit, säger att det finns några huvud varningssignaler om försenad utveckling hos barn. Även om din barnläkare bör påpeka försenad utveckling till dig under mottagningsbesök och rutin skott, kommer du att kunna lägga märke till dessa utvecklingsproblem själv medan hemma med ditt barn. Om ditt barn visar tecken på försenad utveckling, föreslår Krantz att du gör ett möte med ditt barns barnläkare först. Om specialiserad hjälp är nödvändig, kontakta en yrkesmässig eller sjukgymnast för en utvärdering. Terapeuter kommer att arbeta med ditt barn för att hjälpa honom att nå sina utvecklingsmässiga milstolpar.

Inte Vandring / dra till Stand by 18 månader

Typiskt, de flesta barn börjar gå - eller åtminstone försöka att stå eller gå - med ett år, säger Krantz. Om ditt barn inte går eller försöka dra sig upp för att stå med 18 månader, det är ett tecken på försenad utveckling. Ditt barn kan ha en tonal försämring, obalans muskler eller svaghet, eller kognitiva förseningar, som orsakar utvecklingsförsening, enligt Krantz.

Ingen "Barnspråk" / Babble av ett år

Även barn inte effektivt kan kommunicera, kan de börja "barnspråk" så tidigt som en månad gammal. Bebisar kommer att börja använda sin tunga, gom och deras läppar för att göra ljud och skrattar. Med fyra till fem månader, de flesta barn börjar "babbel." Om du märker att ditt barn inte "prata" eller babbel av 1 år, kan det vara ett tecken på en försening i utvecklingen, enligt Krantz. Ditt barn kan ha kognitiva, neurologiska eller hörselproblem. En i livmodern stroke eller oral svalget - strukturella avvikelser - kan också orsaka förseningar.

Inte når eller tag för leksaker med 6 månader

De flesta barn kommer att börja nå eller förstå för sina leksaker, fötter och andra föremål på cirka 2 eller 3 månader gammal. Om ditt barn inte når eller greppa leksaker eller föremål med 6 månader, kan en utvecklings problemet vara frågan, säger Krantz. Neurologiska problem kan hämma utvecklings tillväxt, som kan tonalt, eller styrka, nedskrivningar förhindra att barn från att nå eller gripa.