XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Förteckning över livsmedel Bra för Pre-diabetiker

Pre-diabetes är ett tillstånd som kännetecknas av blodsocker som är högre än normalt men inte alltför hög för att diagnostiseras med diabetes. De flesta människor med pre-diabetes utveckla typ 2-diabetes inom 10 år, enligt National Institute of Diabetes and Digestive och njurpåverkan. Om du har pre-diabetes, det bästa sättet att förhindra uppkomsten av typ 2-diabetes är att förlora 5-7 procent av din nuvarande kroppsvikt genom att följa en hälsosam diet. En hälsosam kost består av en mängd olika livsmedel från var och en av de livsmedelsgrupper.

Korn och stärkelse

Korn och stärkelse utgör en viktig del av din kost för pre-diabetes. Det belopp du behöver beror på din ålder, kön och aktivitetsnivå, men varierar från ca 6 till 8-oz. en dag för de flesta vuxna över 19 års ålder För hälsa och viktkontroll, US Department of Agriculture rekommenderar att du gör minst hälften av din säd och stärkelse val hela korn. En hela korn mat har mer fibrer än en raffinerad korn mat. Fiber i livsmedel tar längre tid att smälta hjälpa dig att känna mätta längre. Bra spannmål och stärkelse val för pre-diabetiker inkluderar fullkornsbröd, hela korn spannmål, brunt ris, hela korn pasta, fullkorn kex, pretzels, havregryn, quinoa och popcorn.

frukt

Frukter ge vitamin A, vitamin C, folat och kalium. För pre-diabetes försöka äta 1-1 / 2 till 2 koppar frukt per dag. Att hjälpa till med viktkontroll, äta hela frukten är ett hälsosammare val än att dricka juice på grund av dess fiberinnehåll. Bra frukt val för pre-diabetes omfattar äpplen, apelsiner, bananer, päron, persikor, plommon, vindruvor, körsbär, meloner, bär, torkad frukt, osötad konserverad frukt och juice utan tillsatt socker.

Grönsaker

Grönsaker göra ett bra val för pre-diabetes viktminskning eftersom de är låga i kalorier och hög halt av vitaminer, mineraler och fibrer. US Department of Agriculture rekommenderar två till tre koppar grönsaker per dag. Förutom att hjälpa dig gå ner i vikt, kommer höga intag av grönsaker hjälpa till att förebygga hjärtsjukdomar, diabetes och vissa cancerformer, enligt USDA. God mat alternativ inkluderar broccoli, brysselkål, morötter, gröna bönor, spenat, blomkål, vitkål, paprika, zucchini, grönkål, tomater och sparris.

Kött och bönor

Kött kan vara en källa av kalorier och fett i kosten. För att begränsa ditt kaloriintag för pre-diabetes viktminskning, välja mer magert kött såsom fjäderfän utan skinn, fisk, skaldjur, skinka, fläskkarré, oxfilé och mager köttfärs. Äta mer kött alternativ, såsom bönor, kan också hjälpa dig att minska din kalori- och fettintag. Förutom att vara en bra källa till protein, bönor innehåller också höga halter av fiber och folat. De flesta vuxna behöver 5 till 6 1/2 oz. av kött och bönor om dagen.

Mjölk

Mjölk kan också vara en källa till fett och kalorier, så välj låg fetthalt och fettfri mjölk och mejeriprodukter för kalori-kontroll. De flesta amerikaner inte får tillräckligt med kalcium i sin kost och USDA rekommenderar tre portioner eller koppar mjölk om dagen. En portion är lika med en kopp mjölk eller yoghurt, 1-1 / 2 oz. av naturlig ost eller 2 oz. av smältost. Bra mjölk val för pre-diabetes innefattar skummjölk, en procent fetthalt, fettfri eller fettsnål yoghurt och fettfri eller mager ost.

oljor

Oljor är en koncentrerad källa för kalorier och intag måste begränsas, särskilt när man försöker gå ner i vikt. De flesta vuxna behöver 5-7 tsk. av olja, enligt USDA. Oljor är låg halt av mättat fett och göra hälsosamma val än fett, som smör. Bra olje val för pre-diabetiker inkluderar olivolja, vegetabilisk olja, safflorolja och rapsolja. Nötter, frön och avokado är naturligt rik på hälsosamma oljor och även göra bra val i små mängder för pre-diabetiker.