XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Att göra i Nong Khai, Thailand

Varje år, under fullmånen i slutet av buddhistiska lånade i oktober tusentals besökare ner på Nong Khai att bevittna den mystiska fenomenet eldklot som stiger från Mekong. Vid andra tillfällen detta livliga gränsstaden är till stor del en rastplats för resenärer på väg till Thai-Lao Friendship Bridge över Mekong och vidare till Laos huvudstad Vientiane. Många har blivit förförd av den avslappnade atmosfären, fantastiska solnedgångar och läckra bananpannkakor i denna nordöstra Isaan stad. En av de bästa sätten att se staden och omgivningarna är med cykel, och det finns gott om ställen att hyra dem.

cykling

Thailändarna älskar att cykla, så det finns en mängd hyra platser i Nong Khai. Många av de pensionat hyra även cyklar för en dollar eller två per dag. Försök Nong Khai Cycle and Tours - hyres stå utanför Mut Mee Guesthouse - eller Bike Mania nära järnvägsstationen. De flesta erbjuder ett urval av berg, stad och barncyklar och kommer att ge hjälmar och vatten på flaska. Lägre priser kan oftast förhandlas fram för längre uthyrning. Plocka upp en karta på ditt hotell eller pensionat och förberedas för vissa kaotisk trafik och herrelösa hundar.

Sculpture Park

En halvtimme cykeltur från Nong Khai tar dig till en av de mest ovanliga sevärdheter i området - Sala Kaew Kuk Sculpture Park. Den sena mystisk shaman Luang Pu Boun Leua Sourirat tillbringade två decennier skapa parken, som har en rad av gigantiska skulpturer firar Hindu och buddhistiska bilder i attraktiva trädgårdar. Bland de konkreta skulpturer, av vilka några torn 80 fot hög, är en bild av Buddha mediterar under en sju-headed orm gud. Parken paviljongen hus andra artefakter, liksom Sourirat s mumifierade kropp.

Mekongfloden

Den fredliga promenaden som sträcker sig längs den majestätiska Mekongfloden är en perfekt plats för en joggingtur, cykla eller gå, och ger en ögonblicksbild av det lokala livet på stranden. Många små restauranger och skyddsrum ger vila och skugga. En lugn väg fortsätter ett par miles från staden, som erbjuder trevlig natur och utsikt över tempel som kantar floden.

Tempel och museer

Nong Khai är packad med tempel, bäst sett på en cykel rundtur i staden. Besök Nong Khai heligaste tempel, Wat Pho Chai, för att se brons Buddha bilden av Luang Po Phra Sai. Templet visar också väggmålningar som skildrar de gamla striderna i kung Rama I. Inkludera ett stopp vid den lilla men perfekt formade Wat Tung Sawang tempel, med sina nio skulpturer av himmelska gudar på utsmyckade piedestaler. Längs vägen, besöka museet ligger i 1928 guvernörens franska koloniala Mansion, eller Nong Khai Museum, som firar lokal historia, kultur och traditioner med engelska inskriptioner. En 15-minuters cykeltur söder om staden tar dig till Wat Noen Phra Nao, en andlig reträtt och meditation centrum ligger i skogen, med utsmyckade tempel arkitektur och en rokoko klocktorn.

Handla

Ta en promenad genom Tha Sadet saluhall i centrum. Nong Khai ställning som gräns handelsplats gör detta en av de mest intressanta sevärdheterna. Marknaden har en mängd varor från Kina och Laos. Medan vissa bås visar inget mer lockande än loppmarknad fare, kan den uppmärksamme shopper hitta kvalitet poster, såsom Lao silver, trä och rotting hantverk.

Simning

I Thailands soliga klimat, är simning alltid ett bra sätt att utöva och ta itu med värme. Om du inte vistas någonstans med Badplats, har Royal Mekong en vuxen och barnpool med utsikt över floden och Friendship Bridge, som utlänningar kan använda för en liten avgift. Den Pantawee Hotel, på Haisoke Road, har en pool med ett spa fäst, där du kan njuta av en massage. Den Banmaa Home Stay, också nära till bron, tar besökarna ett litet pris att använda sin pool.

Festival

Varje år under fullmånen i slutet av buddhistiska lånade i oktober tusentals besökare invadera Nong Khai för Naga Fireball Festival. Glödande bollar av röd eld stiger från vattnet i Mekong i natthimlen. Religiösa anhängare insistera på att det är Phraya Naga, jätten ormen som bebor floden. Forskare, dock förklara fenomenet som en höjning av metangas som skapats av röta organiskt material i Mekong. Antalet och kvaliteten på eldklot är oförutsägbar, men den två dagar långa festivalen har belyst flod processioner, båt raser och en ljud- och ljusshow.