XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Zink Karnosin Biverkningar

Det enkla svaret till vad biverkningar om zink karnosin är är kort - ingen. Dr Hilda Maldonado, en certifierad specialist inom internmedicin, skriva för en upplaga 2003 av "Applied Nutritional Science Reports", säger zink karnosin lindrar dyspeptiska gastric symptom och tarmslemhinnans sjukdomar med inga signifikanta biverkningar och tolereras väl i föreskrivna doser . Emellertid kan överskott användning leda till överdoser av både zink och karnosin, med biverkningar som sträcker sig från mild till svår.

zink Karnosin

Maldonado rapporterar att 25 till 40 procent av amerikanerna rapport lider matsmältningsbesvär, med halsbränna, magbesvär, illamående och uppsvälldhet minst en gång varje år. Zink karnosin har ordinerats av läkare i Japan sedan 1994 för matsmältningsbesvär och läkning av mag foder. Kombinationen av zink och karnosin är tre gånger så effektiv som zinksulfat eller karnosin ensam. Karnosin är en dipeptid, ett proteinfragment, gjord av två aminosyror, beta-alanin och histidin. Enligt en 2001 US Food and Drug Administration, FDA, rapporten kommer den rekommenderade dagliga dosen av 75 mg av zink karnosin producera en intaget av 17 l 8 mg zink, och 57 till 58 mg av L-karnosin.

Zink Biverkningar

Överskott zink karnosin kan producera en zink överdos. Zink är en metallisk mineral, en förutsättning för liv, som finns i vissa livsmedel, och tillsattes som ett kosttillskott till andra. Du kan också köpa zink kalla sugtabletter och som over-the-counter näringstillskott. Zink, enligt den amerikanska Office av kosttillskott, är viktigt i många aspekter av cellmetabolism, katalyserar aktivitet av omkring 100 enzymer, främjar immunfunktioner, sårläkning, protein och DNA-syntes. Du behöver också zink för din känsla av smak och lukt. Din kropp kan inte lagra zink, så intag måste ständigt balanserad mellan under- och över dosering. Zinkförgiftning leder till förlust av aptit, illamående, kräkningar, diarré, magkramper och huvudvärk. Biverkningar av överdosering kan uppstå inom 30 minuter efter intag. Intag av 150 till 450 mg zink per dag kan förändra nödvändigt koppar och järn metabolism, störa immunförsvar och minska dina "goda" HDL-nivåer. Även mycket lägre zink intag av 60 mg per dag kan producera dessa effekter efter 10 veckor. Doser på 80 mg per dag för ett par år kan störa urin och njurfunktioner. Dessa doser långt överskrider FDA rekommenderade dagliga dos av 17-18 mg zink i 75 mg zink karnosin per dag.

Karnosin Biverkningar

Karnosin anses mycket säkra, enligt Ultimate Fat Burner.com, med få biverkningar vid användning inom rekommenderade doseringsanvisningar. Barn som tar karnosin för att behandla autism symptom kan bli mer hyperaktiva, men det helt enkelt kan avse ökad aktivitet som autistiska symtom minskar. Karnosin är en populär bodybuilding kosttillskott som ökar muskelstyrka och snabbhet. Även i extremt stora doser, är biverkningar som inte noterats.