XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vad är orsakerna till frekventa Illamående och kräkningar i en tonåring?


De flesta tonåringar kommer att uppleva en släng av illamående från tid till annan, men återkommande illamående och kräkningar kan signalera en större fråga som föräldrar bör få checkat ut.

migrän

Enligt Dr Holly Phillips i New York station CBS News, 25 procent av tonåringar lider av återkommande migrän, som inkluderar inte bara smärtsamma huvudvärk men magbesvär och kräkningar.

Ätstörningar

Tonåringar som kämpar med bulimi ofta binge på sina favoriträtter, och sedan kräkning att rensa sig av all mat de bara åt, enligt Mayo Clinic.

Graviditet

Medan teen graviditet symptom för tonåring flickor är inte avviker alltför mycket från vuxna kvinnor, ofta upplever de illamående och kräkningar under de första månaderna av graviditeten, särskilt på morgnarna.

Laktosintolerant

Vissa barn och tonåringar kan upptäcka att äta mjölkprodukter ger dem en orolig mage eller får dem att känna uppsvälld. De har känslighet för laktos, sockret i mjölk, och kommer att känna sig sjuk så länge de fortsätter att dricka det.

Behandling

Även om behandling kan variera på orsaken till illamående och kräkningar, är det första du vill göra fylla din tonåring vätska med elektrolyter, med något som Gatorade eller fruktjuice och starta en intetsägande kost.