XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vilka är farorna med tredje passiv rökning i ett hus?


De flesta människor är bekanta med första hand rök eller rök som du andas medan röka en cigarett, och passiv rökning, eller rök som du andas in från en annan persons cigarett, men först nyligen har studier visat farorna med tredje hand rök. Tredje hand rök är rök som dröjer sig kvar i draperier, mattor, tyger och andra ytor långt efter cigaretten är ute.

Återstod

När du röker en cigarett, rök från cigaretten inga rester efter sig. The New York Times fann kemikalier butan, cyanväte, toluen, arsenik, bly, kolmonoxid och polonium-210 bland andra att vara i denna rest. Elva av de kemikalier som finns i resten av cigarettrök är starkt cancerframkallande.

TSNAs

Enligt en studie i Businessweek, återstoden från tobaksrök blandas med inomhus föroreningar för att bilda tobaksspecifika nitrosaminer, som är starkt cancerframkallande. Detta är utöver de övriga föreningarna kvar i tobaksrök rester.

Fara för barn och spädbarn

Rökare tror att gå ut för att utöva sin vana reservdelar sina nära och kära genom att inte röka runt dem. Eftersom röken får absorberas av ytor även efter det att cigaretten är ute, kan andra fortfarande vara i riskzonen. Barn och spädbarn, som kan krypa runt på mattor, är mer benägna att inandas dammpartiklar av återstoden eller utsättas för det genom hudkontakt. Återstoden kan irritera ditt barn eller en annan persons hud och slemhinnor. Det kan även uppmuntra eller förvärra astma.

Långvarig exponering

Enligt Hugo Destaillats, "Rest nivåer av nikotin kan bygga upp över tiden efter flera rökare cykler, och vi vet att genom åldrandet, kan tredje hand rök bli giftigare tiden." Så, inte bara får tredje hand rök vara att skada dig och dina nära och kära nu, men det kan bygga upp till skadliga långtidsexponering