XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Ultraljuds Fakta i Dating ett graviditets


Ultraljud testning under graviditeten tillåter läkare att övervaka utvecklingen av det ofödda barnet och att peka ut potentiella problem innan födseln. Högfrekventa ljudvågor skanna moderns buk, studsar barnet och den omgivande vävnaden för att bilda en realtids rörlig bild av barnet i livmodern. Eftersom de flesta foster utvecklas inom en gemensam skala, kan läkaren hittills moderns graviditet genom att mäta olika delar av barnet.

Historia

År 1942, två österrikiska medicinska forskare börjat använda sig av studsade ljudvågor i ett försök att hitta avvikelser i hjärnan. På 1950-talet, var tekniken förbättrats och användning av ultraljudsteknik spred sig snabbt i det medicinska samfundet. På 1980-talet, var vanligt och idag ultraljud användning i obstetrik, bilderna förmedlas av studsade ljudvågorna erbjuda läkare och föräldrar-till-vara en möjlighet att se det ofödda barnet i detalj.

Fungera

Läkare kan datera ungefärlig ålder av fostret genom att mäta olika delar av hans kropp och jämföra dem med en nationell standard för fostret tillväxt. I vissa fall kan ett ultraljud bekräfta en graviditet. Genom den femte graviditetsveckan, cirka tre veckor efter en kvinna missar sin menstruation, kan en ultraljudsundersökning precisera fostersäcken där fostret växer.

Identifiering

Under den första trimestern av graviditeten kan din barnmorska ta en av fyra olika mått för att säkerställa att barnet växer på schemat. Innan den sjunde veckan av graviditeten, förutom utseendet på fostersäcken, blir gulesäcken synlig på ett ultraljud. I början av den sjunde veckan, är embryot synlig och växer ungefär 1 mm varje dag. Genom den åttonde veckan, kan din läkare mäta avståndet från toppen av barnets huvud till hans bak, vilket resulterar i en krona-bakdel mätning.

Funktioner

Ultraljudsteknik kan din läkare för att ta avancerade mätningar av ditt barn under den andra och tredje trimestern av graviditeten. Under denna tid är längden av barnets lårben (den stora ben i låret), mätas, såväl som omkretsen av barnets huvud och omkretsen av sin buk. Dessutom kan din läkare uppskatta vikten av ditt barn.

överväganden

Medan de flesta ultraljud utförts under graviditeten använda en handhållen givare, placerad på moderns mage, kan en trans scan vara mer exakt under de första veckorna av graviditeten. En Doppler ultraljud kan läkaren att justera ljudvågen känslighet för att skapa bilder av blodceller och andra små problemområden. Dynamiska ultraljud maskiner visar en tredimensionell bild av barnet när en tydligare bild är önskvärd.