XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Källor Betain


Betain är en förening som behövs för flera biokemiska processer i kroppen. Enligt University of Maryland Medical Center, fyller den viktiga roll för att minska nivåerna av homocystein i blodet, vilket bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Kroppen skapar betain genom att bryta ner kolin, men det kan även erhållas från tillägg eller förbrukas naturligt i kosten.

quinoa

Ofta kategoriseras som ett korn eller flingor, är quinoa faktiskt en ätbar frö. Enligt USDA Database, toppar listan över betain rika livsmedel, med 630 mg för varje 100 g, eller drygt halv kopp, kokt quinoa. De flesta quinoa du hittar i butikerna har bearbetats för att ta bort sin naturliga beläggning, som innehåller en bitter substans som kan vara en mild öga eller andnings irriterande. Om det fortfarande är på fröet, kan den avlägsnas genom blötläggning i vatten i flera timmar därefter sköljning under rinnande vatten.

Spenat och rödbetor

Fryst spenat levererar 110 till 130 mg per 100 g mat. Råa rödbetor innehåller 130 mg, och konserverade betor har 260 mg, i varje 100-g portion. De 100 g servering storlekar kan jämföras med en skivad konserverad betor som är ca 8 g och en kopp fryst spenat som sträcker sig från 150 till 180 g.

Ready-to-Eat Spannmål

USDA Database visar betain värden i färdiga att äta spannmål som sträcker sig från 0,2 mg hela vägen upp till 410 mg i vetegroddar. All-kli spannmål ger ungefär 360 mg, och andra fullkornsprodukter, inklusive havre och vete, innehåller 120-170 mg per 100 g. Matetiketter på flingpaket indikerar att den typiska portion är 31 g, vilket ställer en portion av all-kli omkring 120 mg, och andra fullkornsprodukter har 40 till 56 mg. Spannmål gjorda av majs eller ris har de lägsta betain värden.

bakade produkter

I november 2008 frågan om "Journal of Cereal Science," Tycker et al. rapporterade att hela korn är en bra källa till betain eftersom kli och groddar innehåller högre koncentrationer av det näringsämne. Enligt USDA, bakade produkter såsom bagels, kex och crackers åstadkomma mellan 20 till 45 mg av betain per 100 g mat. Två typer av bröd på USDA: s lista --- franska och vete --- innehålla 55-92 mg per 100 g. Det tar tre till fyra brödskivor att konsumera 100 g.

Frön och nötter

Solrosfrön ger 35 mg, och cashewnötter ge 11 mg för varje 100 g. Båda är bra källor till andra näringsämnen, men de har också 161 till 164 kalorier i en 1-oz., Eller 28-g, servering.