XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Den schweiziska bollen, eller boll, är ett utmärkt verktyg för buken utövar. Du kan rikta in alla delar av adbominal muskelgrupp inklusive rectus abdominus, sneda och tvärgående abdominus. Gör 3 dagar i veckan av magövningar på bollen för att stärka din abs.

rectus abdominus

Rectus abdominus muskel löper vertikalt upp magen. När tonas, är det som brukar kallas en sex-pack. Det finns många boll övningar som stärker denna muskel såsom boll omvända crunches, boll crunches och bollrull ryggar. En boll rulla upp är en bra grundläggande övning att arbeta rectus abdominus. Ligg på rygg med böjda knän och fötterna på golvet. Håll armarna raka huvudet med en boll i-mellan händerna. Bollen börjar på marken. Engagera magmuskler och börja rulla upp. Nå armarna över huvudet och kritan fram till bollen är över knäna.

Sned boll övningar

De sneda muskler kan bearbetas på sido crunches bollen gör. Dessa är mer effektiva än golvet eller maskin variation eftersom bollen skapar och instabil yta för kroppen att vila mot och kärnan måste arbeta för att hålla kroppen balanserad på bollen. Knäböja höger knä på marken med bollen till höger om dig. Lean höger höft på bollen och stötta dig på bollen med höger underarm. Förläng din vänstra ben rakt med vänster fot på marken. Placera din vänstra hand på höften. Din kropp bör vara i en rak linje från fot till huvud utan böjar i höfterna eller rygg. Crunch upp till sida genom att föra vänster armbåge mot vänster höft. Gör 10 crunches och sedan byta sida.

Tvär abdominus Ball Övningar

De tvärgående abdominus muskler stabilisera ryggraden och dra in dina inre organ. Ett bra sätt att stärka denna viktiga muskel är att ligga på rygg och hålla en boll mellan anklarna några inches från golvet. Armarna ska vara platt sidorna med handflatorna nedåt. Slappna av nacke och axlar. Låt nedre delen av ryggen för att ha en naturlig kurva. Höja benen till en tum från golvet med bollen mellan anklarna. Låt inte din tillbaka till bågen ytterligare från golvet. Om det inte vill båge, höja benen upp högre för att upprätthålla bara en naturlig kurva i nedre delen av ryggen. Kläm bollen tätt att arbeta din abs och inre lår. Håll i 20 sekunder eller mer. Målet är att hålla bollen en tum från golvet för en minut. Du kan lägga till ankel vikter för att skapa mer utmaning om denna övning blir alltför lätt.