XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

I det stora flertalet fall, är kronisk njursjukdom på grund av diabetes eller högt blodtryck. Individer som upplever dessa särskilda villkor bör vara särskilt medveten om de tecken och symtom på njursjukdom. Tanken och erfarenhet kan vara skrämmande, men inte alla fall av kronisk njursjukdom leder till njursvikt.

primära Signs

De vanligaste tecken och symtom på njursjukdom är förändringar i urinering, svullnad, trötthet och anemi, kräkningar och illamående, andnöd, smärta i ben och rygg, yrsel och koncentrationssvårigheter, frossa, klåda och utslag, och dålig eller " metallic "andas.

Urinering

En förändring i urinering mönster, inklusive ett ökat behov av att urinera under natten, är en preliminär tecken på ett möjligt problem. Flödet av urin kan vara mycket större än normalt, medan andra gånger vad som känns som en trängande behov att urinera kan leda till något mer än ett stänk. Urinen kan vara bubblig eller skummande, molnigt, blek eller blandas med spår av blod. Färgen blir mörkare, nästan en lila nyans, när tyngre mängder blod är närvarande.

Svullnad

Vatten bygger i kroppen när njurarna inte korrekt utvisa vätskor och orsaka vrister, ben och ansikte att svälla. Skor som normalt fit blir svårt att sätta på, och svullnader runt ögonen, särskilt på morgonen, blir en regelbunden förekomst. Detta tillstånd, som kallas ödem, är ett av de huvudsakliga tecken och symptom på njursjukdom.

Trötthet och anemi

Erytropoietin är ett hormon som produceras av njurarna som uppmuntrar kroppen att producera syrebärande röda blodkroppar. När njurar försämras, är rörelsen av syre avtagit, vilket gör att hjärnan och musklerna till däck. Detta tillstånd, som kallas anemi, resulterar i yrsel och en brist på koncentration. Andnöd är också relaterad till både anemi och en uppbyggnad av vätska i lungorna. Frossa och en känsla av konstant kyla är ytterligare symtom på anemi.

metalliskt Breath

En metallisk smak i munnen, tillsammans med andetag som luktar ammoniak, är ett symptom som kallas uremi. Detta utgår från ökad avfall i blodet. En ackumulering av toxiner orsakar en förlust av aptit och även påverkar hur vissa livsmedel smak. Ett symptom på detta speciella tillstånd kan omfatta en brist på intresse för att äta någon form av köttprodukter.

andra tecken

Torr hud, utslag och tung klåda är tecken på kraftig avfall som cirkulerar i blodet. Du kan uppleva en konstant känsla av klåda som känns som om det dyker ner till benet. Förhöjda halter av toxiner i kroppen också orsaka illamående och kräkningar som systemet desperat försök att eliminera växande gifter. Ökad smärta i benen eller ryggen kan knytas till skadade njurar och ofta är ett tecken på en viss typ av njursjukdom kallas polycystisk njursjukdom.

Diagnos

Enligt University of Maryland Medical Center, om tecken och symtom på njursjukdom är närvarande, kommer din läkare genomföra två primära tester. Han kommer att bedöma funktionen hos dina njurar genom att uppskatta njuren filtrationshastighet, eller glomerulär och screening av urin för protein. Dessa tester kan göras med ett blodprov och urin.