XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur svettkörtlar arbete?

förståelse Sweat

Svett är det sätt som kroppen kyls av sig själv. När kroppen blir överhettad, skickar din hjärna en signal till din svettkörtlarna att utsöndra svett. Eftersom svett träffar den omgivande luften, sänker effekten din kroppstemperatur till en mer beboeligt nivå. Svett är också en väg för gifter i kroppen för att avsluta systemet ut genom huden. Utan dina svettkörtlar, kan din kropp potentiellt överhettas. Som skulle orsaka allvarliga problem eller dödsfall. Det finns mer än 2,5 miljoner svettkörtlar belägna i hela kroppen.

ekkrina körtlarna

Det finns två huvudtyper av körtlar, den ekkrina körtlarna och Appocrine Gland. Den ekkrin körteln är den mest framträdande i din kropp. Dessa körtlar ligger till stor del på handflatorna, pannan och armhålor. Dessa körtlar börjar avger svett från tidpunkten för din födelse ända tills döden. Ekkrin körtlar används främst för att kyla kroppen.

Appocrine Gland

De Appocrine körtlar inte börja avge svett tills puberteten nås. Appocrine körtlar är till stor del ligger runt armhålorna samt i ljumsken regionen. Appocrine körtlar kan modifieras för att frigöra andra produkter förutom svett. I själva verket, Appocrine körtlar är till stor del att tacka för öronvax produktion i öronen och den mjölk som produceras av kvinnor under amning. Appocrine körtlar är också ansvariga för kroppslukt svett. Lukten orsakas av bakterier som bryter ner fett i Appocrine svett.

Processen

Svettning Processen startar i hjärnan. När dina muskler börjar att skjuta upp överskottsenergi i form av värme, berättar din kropp din hjärna att det blir för varmt. Hjärnan sänder sedan en signal via ditt nervsystem dina svettkörtlar att inleda produktion. Såsom körtlar börja producera svett, det bygga upp tryck bakom vätskan, tvingar den upp genom små kanaler i huden leder till hudens yta.

Orsaker till svettning

Svettning kan orsakas av en mängd olika frågor. Den vanligaste orsaken till svettning är överhettning av kroppen genom motion eller andra former av muskelarbete. Dock kan känslor, stress och hormoner också orsaka svettkörtlarna för att aktivera.