XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man beräknar BMI för hand

Din body mass index, eller BMI, är en beräkning baserad på förhållandet mellan din vikt och längd, enligt Centers for Disease Control and Prevention. BMI talar om hur mycket kroppsfett du bär runt, och kan användas som en prediktor för vissa hälsoproblem, såsom en ökad risk för hjärtsjukdom. Det är ganska enkelt att avgöra ditt BMI för hand, och när du har ditt nummer, kan du diskutera eventuella komplikationer och rekommendationer med din läkare.

Steg 1

Steg på en kroppsvikt skala och ta del av hur mycket du väger i pounds. Skriv ner detta antal på ett papper.

Steg 2

Multiplicera din vikt gånger 703. Skriv ner detta antal i din vikt.

steg 3

Dividera resultatet av din vikt gånger 703 med din längd i inches. Till exempel, om du är 5 fot 10 inches tall, du dividera antalet med 70. antecknar detta nummer.

steg 4

Dividera svaret med din längd i inches igen. Resultatet är ditt BMI.

varningar

  • Om din BMI faller i övervikt, fetma eller sjuklig fetma kategori, tala med din läkare om förändringar i din kost och motionsvanor som hjälper dig att kasta övervikt och förbättra din hälsa. Tala med din läkare om du hamnar i underkategori eftersom detta kan också orsaka hälsoproblem, såsom näringsbrist.

tips

  • Ett BMI på 18,5 och under anses underviktig. Om din BMI ligger mellan 18,5 och 24,9, du är på en hälsosam vikt i förhållande till din längd. Ett BMI mellan 25 och 29,9 anses överviktiga och ett BMI mellan 30 och 39,9 klassas som feta. Ett BMI på 40 eller mer klassificeras som sjuklig fetma, enligt University of Maryland Medical Center.

Saker du behöver

  • Kroppsvikt skala
  • Penna
  • Papper
  • Kalkylator